21-09-07

opoffering

weegschaalEergisteren las ik op Wim z'n blog dat hij al z'n gewenste wedstrijdgewicht benadert en dat hij nog een 3tal weken goed op z'n eten gaat letten. Om eerlijk te zijn, dat maakt me wel een beetje jaloers. Drie weken ... jongens, jongens, was dat maar waar. Ik ben er al maanden mee bezig om in Eindhoven met een ideaal gewicht aan de start te kunnen staan. En daarvoor op m'n voeding letten dat is niet zomaar wat gezonder eten. Want gezonder eten - weinig vet, weinig suiker, veel groenten, veel fruit, ... - dat is iets dat ik sowieso al altijd doe, niet alleen de laatste maanden. Nee, sinds ongeveer drie maanden ben ik echt heel erg op m'n voeding aan het letten, soms zelfs echt maniakaal. Je kan het je soms niet voorstellen, denk ik.
En als je het vergelijkt in kilo's met vorig jaar, dan valt het resultaat van al die inspanningen serieus tegen. Enorm veel inspanningen om amper twee kilo's scherper te staan. En ook al voel ik dat ik scherp sta, dat het nauwelijks nog scherper kan, dat ik op een gewicht ben dat ik in normale omstandigheden onmogelijk kan houden. Ik weet niet of ik ooit deze opoffering nog ga kunnen doen. Het is een enorme opgave om me dag na dag zoveel te ontzeggen.
Ik heb me voorgenomen om voor deze marathon al het mogelijke uit de kast te halen. En dat is er nu eenmaal een onderdeel van. Als mensen spreken over opofferingen die je moet maken om een (snelle) marathon te kunnen lopen, dat is dat voor mij de enige opoffering. Al die trainingen, die zou ik zelfs nog willen doen zonder een marathon als doel te hebben. Gewoon omdat ze zo leuk zijn. Maar dat scherp staan - hoe een goed gevoel dat met momenten ook geeft, dat is voor mij de enige echte opoffering, maar dan wel een enorme grote opoffering.

21:11 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wees gerust... Dat gewicht zit daar niet vanzelf... Ik ben al een tijdje hetzelfde aan't doen als jij. Mijn voeding is zowiezo vrij gezond en alle overbodige zaken zijn ondertussen ook van het menu geschrapt. Zelfs mijn gezonde tussendoortjes zijn even geschrapt...

Gepost door: Wim | 24-09-07

De commentaren zijn gesloten.