26-09-07

gewichtsklassen

Ze zijn er net op tijd mee met hun artikel "Het ideale gewicht: Tel uit uw winst" in het oktobernummer van Runner's world. Net wat ik nodig had: een steuntje in de rug om die dagelijkse opofferingen te kunnen volhouden. Een gewichtsverlies van 2,5 kg - natuurlijk zonder dat het ten koste gaat van spieren - zou op een ganse marathonwedstrijd een kleine 5 minuten opleveren. Da's dik in orde. 5:28 vorig jaar wordt nu 5:23 zonder iets te moeten doen ;-)
Nu snap ik het ook waarom ik nooit geen Keniaanse tijden ga kunnen lopen. Die mannen wegen als 15 kilo minder. Dan is het niet moeilijk ;-)
Dat er nog nooit niemand op het idee gekomen is om, zoals in het boksen of bij het judo - gewichtsklassen in loopwedstrijden in te voeren. Zo bijvoorbeeld 60+, 65+, 70+, ... Dan zou ik al die moeite niet moeten doen om net onder de 70kg te wegen, integendeel. Een extra crème glaceke om in een "betere" gewichtsklasse te kunnen starten. Yeah right, dream on. Gewichtsklassen in het lopen, dat zou nog eens iets zijn. Maar ondertussen zal ik maar verder blijven doen zoals ik bezig ben en zorgen dat ik op 14 oktober superscherp aan de start zal staan. 'k ga het achteraf toch wel een beetje teruginhalen, denk ik. En dat zal nog niet te lang duren ;-)

20:52 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

FYI Mijn wedstrijdschoenen geven mij op een marathon (zogezegd) 10 min (!) voordeel. Plus 5 min van gewicht. Dan kom ik op 3:35-0:15 = 3u20 (vanzelf hé!!!). MAW zie maar dat ge mij gaat kunnen volgen met uw 3:23 :-D

Gepost door: Wim | 27-09-07

De commentaren zijn gesloten.