27-09-07

mentaal

Elke keer ik als ik m'n oorspronkelijke planning voor de marathon doorneem, stel ik hetzelfde vast. Grosso modo heb ik die planning vrij goed gevolgd, maar er zit één belangrijke constante in: ik doe altijd (net iets) meer kilometers dan ik gepland heb. In de veronderstelling dat die planning op zich al genoeg kilometers bevatte, is dat niet echt verstandig, I know. Ik moet niet ver gaan zoeken natuurlijk waar de problemen met m'n linkeronderbeen van een week of twee geleden vandaan kwamen ;-(
Toen ik eergisteren op de blog van Paul Van den Bosch zijn artikel over de voorbereiding van Luc Van Lierde voor de Ironman in Hawaï las, was ik een klein beetje gerustgesteld. Of beter gezegdd, deed me dat ergens wel goed. Belachelijk, ik weet het. Ik moet me in niets vergelijken met een topper zoals Luc Van Lierde. Maar kom, het is wat het is. Hij schreef "Luc deed bijna iedere dag iets meer dan op zijn trainingsschema stond. Misschien is dat niet altijd even verstandig - het risico op overbelastingsletsels is nooit ver weg - , maar het is wel een duidelijk signaal dat het fysiek en mentaal goed zit." Topper of niet, ik vond het heel herkenbaar en het geldt eigenlijk ook voor recreanten zoals mezelf.
Deze week is het niet anders. Of juist wel, want nu zie ik dat ik niet 'een beetje meer' kilometers aan het doen ben dan gepland, maar een 'beetje veel meer'. Ik heb al bijna 70 km op de teller staan, doe morgen nog een korte trainingetje en ik moet zondag mijn 30er nog lopen ... Gelukkig ben ik wel zo verstandig geweest om gisteren een rustdag in te plannen en ook zaterdag ga ik niet lopen.
Na zondag zal het volle bak taperen worden, dat staat vast. Een week niet boven de 50 km komen. En de week voor 14 oktober maar twee of drie korte trainingen. En dan zal ik er klaar voor zijn: fysiek en zeker mentaal.

20:34 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

luisteren naar je lichaam doe zoals ik , luister naar je lichaam , beter een paar km te weinig en zonder pijn starten op de marathon , dan met vele km's teveel en pijn aan het scheenbeen , ik volg je blog redelijk en zie toch enige twijfel in jezelf , niet doen hank je zit goed , je zult het wel zien je loopt een prima marathon , stel je garmin in op je beoogde tijd en start zeker niet te snel , want 13km/h is eigenlijk wel traag (zul je wel beamen de eerste 21km ) , maar wat je te snel loopt in het eerste deel betaal je 4keer zoveel terug in je tweede deel . Ikzelf had ook enige twijfel over het volume dat ik trainde , maar haalde het ook , geloof in jezelf !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 28-09-07

EINDHOVEN ik zal al dat je goed ingesteld bent voor de komende 2 weken : tapering off is de beste remedie voor een goede marathon.. Ik ben er zeker van dat je er klaar voor bent ! tot 14 oktober in Eindhoven !

Gepost door: vince | 28-09-07

De commentaren zijn gesloten.