30-09-07

luxeprobleem

Zo, de 'echte' trainingen voor 14 oktober zitten erop. Vandaag was het tijd voor m'n tweede, en tevens laatste training boven de 30km. Daar is trouwens weinig interessants over te zeggen, buiten het feit dat ik de training heb gedaan in Eindhoven zelf. Samen met Wim heb ik immers vanmorgen de Eindhoven Marathon Ontbijtloop meegelopen.
Het was best leuk. Ik dacht van daar op z'n minst een paar tientallen andere lopers tegen te komen om samen één toertje - dus 21,1 km - te gaan lopen. Maar dat draaide even compleet anders uit. Bleken er een paar honderd deelnemers te zijn. Ik denk wel 400 of meer. En we werden volledig onder politiebegeleiding - dus zonder stoppen en door alle verkeerslichten groen, oranje of groen door - langs het officiële marathonparcours geloodst. Het tempo was wel wat laag. De eerste 12 km moest iedereen tesamen lopen en werd er maar tegen 10 km/h gelopen. Vanaf dan mochten we ons eigen tempo lopen en zijn we tegen 5:20 per km gaan lopen. Vóór die 21 km was ik al een klein uurtje alleen gaan lopen, zodat ik met wat nog wat uitlopen erbij, na de 21 km, uiteindelijk op zo'n 34 uitkwam. Het gevoel in de benen was best ok - voor zover je na 3 uur lopen nog van een ok-gevoel kunt spreken natuurlijk.
Geen duurloop zonder een kleine ergernis? Yes sit, ook deze keer. M'n kl*te-Garmin-horloge! Dat is nu al de derde of vierde keer dat ik merk dat die na pakweg twee uur lopen raar begint te doen. Gewoon 'zijn satelietten verliest' en dus geen snelheid meer kan registreren. Een mooie tijdsopname voor de marathon kan ik dus hoogswaarschijnlijk vergeten. Wat net als het interessant zal beginnen worden om te weten hoe snel ik loop, zal hij waarschijnlijk beginnen flippen. Verdorie toch. Langs de andere kant, als dat het grootste probleem is waar ik nu mee worstel op twee weken vóór de marathon, dan heb ik eigenlijk niet te klagen. Eigenlijk is het niets meer dan een luxeprobleem.

20:41 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hoi Hank, bedankt voor je berichtje op mijn blog.
blogs van duathleten vind je niet veel, hier ga ik meer komen zien!
Alvast succes in Eindhoven!

Gepost door: johan | 01-10-07

De commentaren zijn gesloten.