02-10-07

simpele regels

regelsGisterenavond ben ik voor de vierde biopunctuursessie langs geweest bij m'n sportdokter. Alhoewel de ontsteking nog niet volledig weg is en ze nog een minieme zwelling voelde aan m'n linkerscheenbeen, hoef ik m'n geen zorgen meer te maken. Voor alle zekerheid ga ik volgende week nog wel een keer terug voor de vijfde en laatste sessie. Het resultaat van deze biopunctuursessie is toch wel fenomenaal te noemen. Na een beetje extra gas terug te nemen in m'n rustweek, heb ik m'n twee laatste zware trainingsweken uiteindelijk zelfs zwaarder kunnen maken dan in m'n oorspronkelijke planning voorzien. Dat komt ervan als je bijna je deelname tussen je vingers voelt wegglippen, dan verander je van supergemotiveerd in overgemotiveerd. Het heeft eventjes niet veel gescheeld en dat maakt het nu net zo prachtig. Nog voor ik gestart ben al een goed gevoel hebben. Je kan het je niet voorstellen.
De twee weken die me nog resten staan natuurlijk in het teken van het taperen. Toch wel een tof gevoel dat er eigenlijk niets meer moet om op 14 oktober goed te kunnen presteren. Dat dus eigenlijk de conditie nu top is. Als ik nu nog het gevoel zou hebben dat bepaalde trainingen nodig zijn, dan kom ik een beetje laat denk ik.
Voor de resterende 12 dagen, ga ik me dan ook houden aan een aantal simpele regels om in superconditie aan de start te verschijnen:
- deze week in maximaal ca. 50 km trainen, volgende week minder dan 30 km
- deze week 1 of 2 rustdagen, volgende week 2 of 3
- buiten die ene training van 20 km dit weekend, geen trainingen van langer dan een uur meer
- zeker geen intervaltrainingen meer
- alleen nog trainingen aan een rustig duurlooptempo van 5:20 en heel regelmatig stukken (enkele kilometers) tegen marathontempo
- voor zover mogelijk, tegen einde volgende week nog een klein beetje gewicht verliezen om na de koolhydratenstapeling niet boven m'n huidig gewicht uit te komen.
- ook nog wat aan andere dingen denken dan die f*cking marathon ;-) Gelukkig staat er gigantisch veel gepland dit weekend zodat dat wel geen probleem zal zijn.
That's about all. Dat zijn een aantal simpele dingen waar ik me aan ga houden. Gewoon nog wat naar m'n gezond verstand luisteren en dan komt het vanzelf wel goed.

15:21 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

wonderspuitjes uit wat bestaan die wonderspuitjes van u, traumeel ?

Gepost door: erik | 02-10-07

@Erik Ik weet het niet. Het zijn homeopatische substanties, als ik mij niet vergis van het merk "Heel". Als ik er op denk zal ik eens vragen wat het eigenlijk juist is.

Gepost door: Hank | 02-10-07

De commentaren zijn gesloten.