04-10-07

idolenland

lanceHet kan in Belgenland dan wel komkommertijd zijn. Dat moet wel, als het journaal van vandaag de eerste vijf minuten gaat over de baby die Filip en Mathilde verwachten volgend jaar. Amai dat was interessant .... not! Al maakt Filipke er nog tien bij, slimmer zal hij er niet van worden. ;-D Tja, ik kan mijn liefde voor ons koningshuis niet echt verbergen blijkbaar.
Alles behalve komkommertijd in mijn "idolenland". Ik begon bijna te denken dat ik toe was aan een update van mijn idolen, want er zijn al al een paar fin de carrière en er stonden er een paar op non-actief. Maar daar komt dus nu verandering in.
Om niet te ver van huis te beginnen: Tom Van Hooste. Nu zondag zal hij aan de start staan van de halve marathon in Breda. Hij mikt op een tijd onder 1u04 ... slik. Belangrijker echter is dat hij volgende week aan zijn voorbereiding zal beginnen voor de marathon van Fukuoka begin december. Daar zou hij een eerste keer het olympisch minimum (2.09.50) willen lopen.
Iets verder van huis: Paula Radcliffe. Haar comeback in The Great North Run vorig weekend was net niet geslaagd omdat ze niet als eerste over de finish kwam. Maar haar tijd op deze halve marathon mocht - na een bevalling in januari van dit jaar - best gezien worden: onder 1u08. En ook hier belangrijker nieuws ... ze gaat op 4 november deelnemen aan de New York marathon. Die zondagmiddag ga ik alvast reserveren in m'n agenda. Ik ga er van uit dat ze dit opnieuw op Eurosport zullen uitzenden.
En het zal niet alleen zijn om Paula Radcliffe in actie te kunnen zien. Maar evengoed - eigenlijk nog meer - om mijn allergrootste idool onder mijn idolen in actie te zien. Jawel, hij gaat het er een tweede keer op wagen in de New York marathon van dit jaar. He's back: Lance Armstrong. En zijn ambities zouden naar het schijnt deze keer wat groter zijn. Vorig jaar was het alleen "maar" de bedoeling om onder de 3 uur te lopen. Nu zou het dus wat sneller moeten gaan. Vorig jaar zat het ook al goed, zei hij. Maar hij zou gestart zijn - en dus heel de marathon - met een stressfractuur gelopen hebben. Hij vond de pijn niet te harden. Dat zal niet. Een normale mens start dan ook niet met zo'n kwetsuur. Maar ja, nu zeg je het: een normale mens ...
In ieder geval genoeg grootse sportieve prestaties om naar uit te kijken de komende maanden. Nogal een geluk. Ik zou straks nog teveel met m'n eigen geklungel bezig zijn ;-)

21:25 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Paula Ik ben ook zeer benieuwd hoe het Paula zal vergaan in haar comeback marathon, en natuurlijk zal Lance voor een toptijd onder de 3 uur gaan...spannend!

Gepost door: johan | 06-10-07

Ben jij er zeker van dat ons flupke....filipke zijn kinderen zelf maakte ? Zou hij dat echt kunnen ?

Gepost door: mario | 07-10-07

De commentaren zijn gesloten.