07-10-07

sneller

De laatste echte training zit erop. Zoals gepland, heb ik vandaag 20 km gelopen, met daarin een uurtje aan marathontempo. Niets bijzonder in feite. Ware het niet dat nu net over dat marathontempo op dit moment voor mezelf wel heel wat te zeggen valt. Ik had het simpel kunnen houden. Als je een marathon in 3u15 wilt lopen, dan loop je gewoon de ganse tijd aan 4:37 per km en that’s it.
Wel, ik kan er ook niet aan doen, maar al weken, zit het in m’n hoofd dat nu net dat tempo misschien niet het tempo is dat ik volgende week wil lopen. Dat er toch iets meer zou moeten inzitten dan die 3u15. Ik hoop dat ik mezelf niet overschat en dat de titel boven m'n verslag op m'n blog volgende week niet "Hoogmoed" of "Gecrasht" of iets dergelijks zal worden. ;-)
Anyway, de laatste trainingen die ik tegen marathontempo gedaan heb, heb ik niet tegen 4:37 per km gelopen, maar tegen 4:30 per km. De training van vanmiddag wou ik gebruiken om eens te weten hoe m’n hartslag reageert na een uurtje aan 4:29 per km om precies te zijn. De eerste kilometers ging m’n harstslag halverwege de 130. Na iets meer dan een uurtje, zat hij nog steeds (net) onder de 140. Op basis daarvan vind ik het proberen waard om niet voor een eindtijd van 3u15 maar 3u10 te gaan. Neem ik daarmee een risico? Rekening houdend met eindtijd van vorig jaar (3u28), zeker wel. De kans dat ik de man met de hamer tegen kom, wordt natuurlijk groter. Langs de andere kant: al verzwak ik op het einde omdat ik toch iets te snel voor m’n doen zou gelopen hebben. Hoeveel ga ik dan verzwakken? Kom ik uiteindelijk toch nog op 3u15 uit, dan is alles ok. Kom ik daardoor boven 3u15 uit, dan is het maar de vraag of ik anders 3u15 wel had kunnen lopen. Het worst case scenario, daar mag ik dan eventjes niet aan denken: compleet instorten en moeten vechten om onder de 3u30 te blijven …allemaal omdat ik te snel gestart zou zijn
Veel gezever om te zeggen, dat ik aan het twijfelen ben om niet met de pacers van 3u15 mee te lopen. Maar dat ik een eindje voor hen ga beginnen lopen en liefst de laatste kilometers dat ook nog ga doen. Ik ga er deze week m’n kop niet meer over breken. Dat helpt toch niet. Ik beslis het tijdens de eerste honderden meters volgende week zondag. Het gevoel in de benen, het koppeke, de ingeving van dat moment, zullen me doen beslissen of ik met hen meeloop, of toch iets sneller, en in dat laatste geval hoeveel sneller.

21:01 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

go for it Hank ik heb uw leeftijd gezocht en gevonden dat je van 1970 bent , als je met zo'n lage hartslag aan dat tempo kunt lopen moet er meer inzitten , moest ik die hartslag hebben , ik ging voor 2h50 , mijn inziens kun je ook sneller , maar de echte marathon start pas aan 30km , ik zou zeggen volg je gevoel .

Gepost door: roadrunnerke | 07-10-07

It's your choice! Maar ik zeg het al lang... ALS ik 3:15 kan lopen, DAN moet jij onder de 3:10 kunnen. Let wel op de ALS/DAN :-D Het is maar hoe hoog je de lat zelf legt.

Gepost door: Wim | 08-10-07

PS Zolang ge maar niet verwacht dat ik met u meeloop!!! ;-)

Gepost door: Wim | 08-10-07

gewoon gaan! en zelfs als je crasht en uiteindelijk aankomt in, laat ons zeggen, 3u35 ... so what?? Als je niet probeert haal je die 3u10' zeker niet!
Succes!!

Gepost door: geert | 08-10-07

doen! Wie niet waagt, niet wint! Ga ervoor!

Gepost door: johan | 08-10-07

Pacers Ik zat 2 jaar geleden met dezelfde twijfels. Toch gekozen voor 3:59:59 met het gedacht als het niet gaat ... dan 3:14:59. Positief er blijven in geloven en dan duik jij 'makkelijk' onder de 4u. Succes !!

Gepost door: Michael | 08-10-07

De commentaren zijn gesloten.