16-10-07

elke stap

Natuurlijk had ik het liever anders gewild dan dat het zondag is verlopen. Het doet nog steeds zeer. Zowel mentaal als fysiek.
Mentaal omdat ik een doel heb gesteld dat ik niet gehaald heb. En niet dat het maar een beetje scheelde. Het was er serieus naast. Niet bij de pakken blijven zitten is de boodschap. En dat zal ik ook niet doen. Maar waar ik wel mee zit, is dat ik denk nooit echt te zullen weten wat er is fout gelopen. Waarom is m'n maag zo raar beginnen doen? En het feit dat ik daar geen antwoord op ga weten, zit me serieus dwars. Want dat betekent dat het een volgende keer nog eens prijs zou kunnen zijn. Als ik dan denk aan de opoffering die ik er op voorhand voor hebben moeten doen ...
En fysiek. Man, man, man. Dat vind ik nu echt eens niet normaal. We zijn ondertussen toch al twee volle dagen verder. En ik kan nog steeds niet deftig stappen. Vorig jaar was dat net hetzelfde, maar dan zat de stijfheid volledig in mijn quadriceps. Nu volledig in m'n kuiten. Wat moet ik daar nu van denken? Dat ik geen loperslichaam heb, dat weet ik. Hoe scherp dat ik ook stond/sta. Als dat dan de tol ik die ik er voor moet betalen. Het is natuurlijk maar een tijdelijk ongemak, dat weet ik wel. Maar dan vraag ik me toch af of daarin bij mij dan, in vergelijking met zoveel andere marathonlopers, het verschil ligt.
Je leest het al. De teleurstelling is na twee dagen nog niet verminderd. En dat zal ze ook niet doen, geloof me. Niet dat het iets aan m'n planning voor de komende weken of maanden zal veranderen. Een verloren veldslag doed me het plezier in het lopen niet verliezen. Ook al was ik het niet van plan, de komende dagen zal ik sowieso niet lopen. Dat wordt me door m'n eigen lichaam meer dan duidelijk gemaakt, bij elke stap die ik nu zet, bij elke stap ...

17:41 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

je moet het toch een beetje relativeren hank , als je 3h20 loopt heb je wel een loperslichaam.
Die stijfheid voelt wellicht iedere loper , als ik een 10km voluit ga voel ik dat ook hoor , dat noemt men alles geven . Ik hou het bij die aa drink , ik heb daar al van horen klagen . Best van al je eigen drank , maar dit is lastig bijhouden , ik heb al eens gedacht van een marathon met camelbag te lopen en een zien hoe dat lukt op training . Dit was toch je snelste marathon of niet ? Dus waarom niet genieten ?
Mijn eerste marathon , dat was pas balen , ik liep toen 1h29 op een halve en zou proberen om 3h30 te halen , halverwege geopteerd om voor 3h15 te gaan en geeindigd in 3h51 en 3 weken gesukkeld met mijn lichaam , had ik dan géén loperslichaam ? Tochwel maar toen zat ik over mijn limiet , misschien jij ook ?

Gepost door: roadrunnerke | 16-10-07

don't give up ! never !

Gepost door: Els | 17-10-07

Een dikke proficiat! Het is nu mss schrale troost, maar ik blijf erbij dat alleen al de manier waarop je je voorbereid hebt een topprestatie was.
Als ik het goed gezien heb, heb je je tijd toch verbeterd tov vorig jaar (iets waaraan ik twijfelde toen ik jullie sms kreeg), dus voor mij is dit dan nog een topprestatie erbij!
Niet teveel over tobben, en volgende keer nog beter dan het nu al was!
En over dat loperslichaam, tja, daar kan ik u (voor zover ik er iets van weet) niet echt gelijk in geven...
Proficiat!!

Gepost door: Niko | 17-10-07

De commentaren zijn gesloten.