29-10-07

gewoon

Luc Krotwaar was een paar weken geleden, naar eigen zeggen, nog steeds niet gerecupereerd van zijn deelname aan de marathon van Rotterdam in april van dit jaar. Dit weekend las ik over Tom Van Hooste dat hij een paar maanden geleden weken had met drie trainingen van 5 km in. Ondertussen heeft hij al laten zien in de halve marathon van Breda dat hij er terug staat. Genoeg voor mezelf om niet meer teveel wakker te liggen van de naweeën die de marathon van Eindhoven voor mij hebben gehad. Misschien zelfs goed dat ze me nu als het ware verplichten om nu echt eens een versnelling terug te schakelen in trainingsvolume. En niet voor een paar dagen, maar voor een paar weken.
Zondag ben ik voor de tweede keer vorige week gaan lopen. Het stijve gevoel in de kuiten was nog maar heel miniem aanwezig. Ik hoop deze week m'n eerste echte, "soepele" training sinds 14 oktober te kunnen doen. Je kan je niet voorstellen, hoe ik er naar uitkijk, naar zoiets banaal. Ik kan het bezwaarlijk trainingen noemen, eerder gewoon wat bewegen ;-)
Afgaand op een aantal reacties op m'n vorige berichten, lijkt het alsof ik na m'n Eindhoven fiasco de moed zou laten hangen. Wel, dat is dan maar schijn. Shit happens. Wat gebeurd is, is gebeurd. Daar kan ik nu niets meer aan veranderen. Ik heb zelfs geen spijt van m'n gestelde doel of de manier hoe ik het heb aangepakt. Wel spijt dat het fout is afgelopen natuurlijk. Maar het enige wat me rest is er lessen uit proberen te trekken. Dat zal niet gemakkelijk zijn, maar daar heb ik ook nog zeeën van tijd voor en daar hoef ik me dus niet absoluut niet druk over te maken. Nee in tegenstelling tot de moed te laten zakken, ben ik mezelf de laatste twee weken constant aan het intomen om niet te hard van stapel te lopen, om die broodnodige rust te nemen. En da's potverdorie niet gemakkelijk. Toen zondag het gevoel in de kuiten merkelijk beter was, kreeg ik al zin om één van m'n langere looptrajecten te doen: naar Bornem voor 20 km. Heel onverstandig amper twee weken na de marathon natuurlijk. Maar het toont wel aan dat ik aan goesting om te lopen nog niets heb ingeboet.
Een paar weken nog rustig aan en dan zou ik langzaam aan terug naar een gewoon trainingsvolume willen komen met terug wat gewone, gevarieerde trainingen er tussen. Niets speciaals, maar heel gewoon. Dat zal al deugd genoeg doen ;-)

20:45 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.