25-11-07

opbouw

Een heel gewone week. Een uurtje gespind, iets intensiever dan de laatste weken. En twee keer gaan lopen aan het gewone duurtempo van 5:20 per km. Donderdagavond ging het wel moeizaam. Maar dat zal wel alles te maken hebben met het laat thuis komen van het werk die dag en met de voorbije week op zich. Zowel bij Christel, als bij London en Vegas was het immers prijs. Alles wat je je bedenken kan: hoesten, snot, oorontsteking, koorts, overgeven, darmproblemen, ... Dat nog wat gecombineerd met te weinig slaap en een veel te drukke week op het werk, is het in feite een wonder dat ikzelf gezond ben kunnen blijven. Hopelijk komt de weerbots deze week niet.
Gisterenmiddag was het wel redelijk koud, maar eigenlijk toch ook wel een zalig weertje. Zonder het te plannen kwam ik bijna aan 100 km. Een groot deel van die bijna 100 km gingen aan een heel gezapig tempo. Toch zat er nog een sneller stuk in, nadat ik, samen met Antoine, een andere toer dan de groep ben beginnen rijden. Na een aantal extra kilometers, zagen we op een bepaald moment de groep terug rijden, en wat doe je dan? Sneller, nog iets sneller ... tot je terug bij de groep bent natuurlijk
Zondag loopdag. Na de geslaagde snelheidstraining van vorige week zondag, heb ik vandaag de looptraining nog wat extra pit kunnen geven. De eerste keer sinds lang dat ik nog eens op 15 km uitkwam. Maar wat me vooral plezierde, was dat ik nog eens een serieuze reeks intervallen haben kunnen doen. Eerst 10 keer 200m met 100m recupereren ertussen. De 200 meters gingen steeds tussen 4:00 en 3:45 per km. Daarna een reeks van 10 keer 400m met 200m recuperen ertussen. De 400 meters ietsje sneller dan de 200 meters. Ik had wel zin om nog wat verder te doen. Maar 15 km leek me meer dan voldoende in de geleidelijk opbouw die ik in de komende weken wil doen.

20:04 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Goed zo! Alé, eindelijk terug op de goeie weg. Enjoy!

Gepost door: Wim | 26-11-07

eervolle vermelding Waar heb ik dan wel die eervolle vermelding op uwen blog aan verdiend ? Het zal wel niet zijn van tijdens dat snellere stukje veel op kop te rijden, want daar was ik nu net niet goed genoeg voor. Maar met de Olympische gedachte van deelnemen is belangrijker dan winnen komt men ook al een eindje.

Gepost door: antoine | 29-11-07

De commentaren zijn gesloten.