25-11-07

opbouw

Een heel gewone week. Een uurtje gespind, iets intensiever dan de laatste weken. En twee keer gaan lopen aan het gewone duurtempo van 5:20 per km. Donderdagavond ging het wel moeizaam. Maar dat zal wel alles te maken hebben met het laat thuis komen van het werk die dag en met de voorbije week op zich. Zowel bij Christel, als bij London en Vegas was het immers prijs. Alles wat je je bedenken kan: hoesten, snot, oorontsteking, koorts, overgeven, darmproblemen, ... Dat nog wat gecombineerd met te weinig slaap en een veel te drukke week op het werk, is het in feite een wonder dat ikzelf gezond ben kunnen blijven. Hopelijk komt de weerbots deze week niet.
Gisterenmiddag was het wel redelijk koud, maar eigenlijk toch ook wel een zalig weertje. Zonder het te plannen kwam ik bijna aan 100 km. Een groot deel van die bijna 100 km gingen aan een heel gezapig tempo. Toch zat er nog een sneller stuk in, nadat ik, samen met Antoine, een andere toer dan de groep ben beginnen rijden. Na een aantal extra kilometers, zagen we op een bepaald moment de groep terug rijden, en wat doe je dan? Sneller, nog iets sneller ... tot je terug bij de groep bent natuurlijk
Zondag loopdag. Na de geslaagde snelheidstraining van vorige week zondag, heb ik vandaag de looptraining nog wat extra pit kunnen geven. De eerste keer sinds lang dat ik nog eens op 15 km uitkwam. Maar wat me vooral plezierde, was dat ik nog eens een serieuze reeks intervallen haben kunnen doen. Eerst 10 keer 200m met 100m recupereren ertussen. De 200 meters gingen steeds tussen 4:00 en 3:45 per km. Daarna een reeks van 10 keer 400m met 200m recuperen ertussen. De 400 meters ietsje sneller dan de 200 meters. Ik had wel zin om nog wat verder te doen. Maar 15 km leek me meer dan voldoende in de geleidelijk opbouw die ik in de komende weken wil doen.

20:04 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

18-11-07

conditie

In een propvol weekend is het toch nog gelukt om zowel zaterdag als zondag te sporten. Om zaterdag te kunnen gaan fietsen, zat er niets anders op dan 's morgens vroeg, van zodra het voldoende licht was, te vertrekken. Het was ietsjes over half acht. Het is de eerste keer sinds lang dat het nog eens echt koud is geweest. En dat heb ik mogen voelen. Amai ... In het begin had ik nochtans het gevoel dat ik mezelf iets te warm had aangekleed. Maar na een tijdje bleek dat toch niet het geval te zijn. Integendeel ... heel banaal, maar ik had niet de juiste handschoenen aan. Na een tijdje rondrijden begonnen m'n vingers meer en meer te verkleumen. Op een bepaald moment zo erg dat ik moeite begon te krijgen om m'n stuur deftig vast te houden. Op een bepaald moment was het er zelfs over. Ik voelde me zelfs niet meer echt ok en had in elk hand een vinger waar ik nauwelijks nog gevoel in had, behalve dan stekende pijn. Met de opkomende zon, hoopte ik dat het toch snel zou beteren, maar dat was nauwelijks het geval. Toen ik uiteindelijk terug richting huis aan het fietsen was, kwam de zon er dan toch iets meer door en konden m'n handen langzaam maar zeker beginnen te ontdooien. Toen ik na 65 km terug thuis stond was het grootste leed geleden. Maar zoals dat gaat met bevroren lichaamsdelen, duurt het nog wel eventjes eer ze hun normale toestand en hun normale gevoel terug hebben. Met de pijn te verbijten, was ik zelfs heel even een beetje van de kaart en had ik een slecht gevoel over m'n ganse lijf. Gelukkig niet voor lang. Op een domme manier, heb ik in ieder geval m'n lesje geleerd voor de rest van het herfst- en winterseizoen.
Het heeft lang geduurd, maar uiteindelijk hebben de snotbacteriën ook hun aanval op mij ingezet. Met dat gevoel vertrok ik vandaag op de middag voor uurtje lopen. Begrijpen, wie begrijpen kan, maar - tussen het snot door - is het uiteindelijk met voorsprong m'n leukste - en eigenlijk eerste deftige - looptraining sinds lang geworden. Niet dat de goeie conditie al terug is. Maar het was wel fun: in totaal ruim 14 km met een 7tal versnellingen, die eindelijk qua snelheid al terug wat te betekenen hadden. Allemaal gingen ze tussen 3:30 en 3:40 per km. Alleen de laatste, en tevens langste versnelling van één km ging ietsje trager dan 3:40 per km. De moeite die ik moest doen om gedurende amper één km dat tempo vast te houden, deed me wel beseffen dat de vorm om boven de 15 km/h aan te houden op 10 km toch nog veraf is. Don't worry, als ik langzaam maar zeker de kwaliteit van m'n trainingen wat kan opbouwen, zal de conditie wel vanzelf terug verbeteren.

21:21 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-11-07

Las Vegas

runawaybrideOver iets meer dan een maand vindt de Las Vegas Marathon plaats. Tijdens deze wedstrijd zullen 50 koppels een korte stop maken om te trouwen of hun belofte opnieuw te laten inzegenen. Een lokale priester zal de plechtigheid leiden terwijl ze aan hun zijde meeloopt. De koppels komen zelfs vanuit Alaska en Puerto Rico om ‘ja ik wil’ te kunnen zeggen tijdens de Las Vegas Marathon. Het is alleen te hopen dat geen van de vrouwen een Runaway Bride wordt.
Priester Jamie Firzlaff verenigt nu al zeven jaar paren in het huwelijk in de Special Memory Wedding Chapel. Op 2 december zal ze haar officiële kleding echter inruilen voor een hardloopoutfit en de 50 koppels vergezellen bij de start van de marathon. Bij het 5 mijl punt zullen ze allemaal even stoppen om de plechtigheid te kunnen uitvoeren.
Firzlaff zegt dat ‘ze gezamenlijk naar de kapel zullen lopen waar ze vervolgens allemaal tegelijk getrouwd zullen worden.’ Het is voor Firzlaff niet haar eerste marathon. Ze liep er al eens een toen ze nog op school zat. Maar het wordt wel haar eerste marathon in Las Vegas. Na de plechtigheid wil ze haar weg weer vervolgen en de halve marathon lopen. (Bron: Las Vegas Now)
Geen commentaar ... ;-)

20:50 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-11-07

herbekijken

Afgelopen week was een week met drie looptrainingen. Een mens moet soms al eens rapper tevreden zijn dan hij zou willen. Een paar maanden geleden was het oorspronkelijke plan om tegen het jaareinde een paar kortere loopwedstrijden mee te doen. En vooral om dat te doen om zo m'n hoogste snelheid op een loopwedstrijd tot nu toe (3:51 per km op 10 km) te verbeteren (lees: verpulveren). Er zal weing verpulverd worden, vrees ik. Het zal niet meer voor dit jaar zijn, vrees ik. Of ik moet er een heel korte afstand gaan tussen steken ;-) Toen ik zondag op het einde van een uurtje rustig loslopen nog eens voor de fun er een versnelling (gedurende amper 600 m) tussen stak, landde ik terug even met m'n voetjes op de grond. Ik had al veel moeite op maar een beetje onder de 4:00 per km te lopen. Laat staan nog sneller en dat een paar kilometers. Mijn kilometeraantal komt nu nauwelijks boven de 30km per week uit en in de volgende weken durf ik ook nog niet echt deftige snelheidtrainingen in te plannen. Dan moet ik m'n decemberplannen misschien toch wat herbekijken, wat gaan bijstellen. Beter op voorhand herbekijken dan na de wedstrijd(en) en daardoor met een ontevreden gevoel te zitten.

21:23 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-11-07

versnellingen

Ik kon het niet laten en ben deze week toch bij m'n sportdokter langs geweest. Als inderdaad mijn kwetsuur van vóór de marathon nog niet volledig zou verdwenen zijn, vond ik het wel tijd om dat met zekerheid te weten om mezelf ervan te behoeden om domme dingen te gaan doen. Maar ze heeft me gerust gesteld. De (lichte) ontsteking aan m'n linkerscheenbeen van vóór 14 oktober is volledig verdwenen ... oef. Toch heb ik nog wat last aan de zijkant van m'n linkeronderbeen. Maar dat is niets om me zorgen over te maken, verzekerde ze me. Dat kan nog altijd wat stijfheid zijn van na de marathon. En dat zou met genoeg stretchen en wat massage vanzelf moeten weggaan. Tot zover de medische rubriek.
Belangrijker is dat ik vandaag - weliswaar in verschrikkelijke kl*teweer, dat ging ook gewoon niet anders - voor de eerste keer sinds meer dan een maand nog eens een paar versnellingen in m'n looptraining heb gestoken. Niets bijzonder, ik heb het nog redelijk rustig gehouden. Vier keer een 500m strook aan 4:00 per km en op het einde één keer 1.000 m aan diezelfde 4:00 per km. Man, man, man, dat deed deugd. Spijtig dat ik van het weer niet hetzelfde kon zeggen. Dit weekend wordt dat weer er niet beter op, dus van fietsen zal er niet veel in huis komen. Dan ga ik zaterdag maar wat proberen te spinnen en zondag nog een rustig duurloopje afwerken.

21:20 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-11-07

humor

Als je wel goesting hebt om te bloggen, maar eigenlijk niet goed weet wat te schrijven. Als je eigenlijk niet veel anders kunt neerschrijven dan wat gezaag, waarmee je gans je kennissen- en vriendenkring de laatste drie weken al mee lastig hebt gevallen ... ;-) Dan pik je toch gewoon iets van het internet. Maar dan wel iets om te lachen natuurlijk.
Here we go ... gepikt van een leuke Nederlandse site "voor de loper met inhoud" "losse veter". De 10 belangrijkste signalen dat je de marathon van New York nooit zult winnen. Tijdens de show van David Letterman wordt regelmatig een top 10 gepresenteerd van signalen die iets duidelijk moeten maken. Afgelopen week stond deze lijst in het teken van de New York marathon. David Letterman zette de belangrijkste signalen op een rijtje waaruit je kunt opmaken dat je hoogstwaarschijnlijk geen aanspraak zult maken op de eindoverwinning in New York. Misschien zijn we een beetje aan de late kant maar wie weet komen deze tips volgend jaar van pas.
1 je bent al dertig jaar bezig met koolhydraten stapelen
2 je hebt je eigen steroïden gemaakt met behulp van Red Bull en superlijm
3 je wordt regelmatig verwisseld met de dikzak uit de televisieserie ‘Lost’
4 sommige lopers worden gesponsord door Adidas, jij wordt gesponsord door een groot chipsmerk
5 op de moeilijke momenten vraag je je af wat Rosie O’ Donnell in dat geval zou doen
6 je bent nog niet klaar met de New York marathon van 2006
7 voor de wedstrijd eet je voor alle zekerheid nog een powerbar, met extra kaas
8 je hebt een hamstring verrekt bij invullen van het inschrijfformulier
9 om de paar kilometer moet je stoppen om de weg te vragen
10 je krijgt met enige regelmaat te horen; ‘Ga aan de kant met die kont!’

20:49 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-11-07

nieuws

De laatste weken heb ik weinig gelopen. Er valt daarom ook weinig om over te bloggen. Niettegenstaande ik nog niet echt terug ben beginnen trainen, ben ik niet 100 % zeker dat m'n kwetsuur (aan m'n linker scheenbeen) van vóór de marathon volledig weg is. Daarom doe ik het zeker nog een paar weken rustig aan. En dan kan ik hopelijk nog een paar weken deftig trainen om tegen eind december nog een paar kortere loopwedstrijden mee te doen ... liefst tegen een iets of wat deftig tempo.
Veel nieuws bij mezelf valt er dus niet te rapen op sportgebied. Gelukkig is dat wel anders bij de groten der aarde. Vandaag heb ik naar de New York marathon op TV gekeken. En het was twee keer bingo.
Eerst een ongeloofelijke comeback van Paula Radcliffe. Niet te doen toch hé. Begin dit jaar nog bevallen van een dochtertje en vandaag loopt ze gewoon vanaf de eerste meters op kop en loopt ze de tegenstand op een hoopje.
En dan ... jawel: de tweede maraton van King Lance. En wat dacht je? Zijn eerste marathon vorig jaar ging hij net onder de 3 uur. Nu deed hij er net iets minder dan 2u47 over. En dat voor een mens op pensioen ;-)

20:21 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |