02-12-07

zalig

Niets bijzonder te vermelden op sportief gebied over de voorbije week: twee keer gaan lopen en één keer een uurtje spinning. Het weekend dan. Dat viel al bij al nog goed mee. Ik had absoluut niet gedacht dat ik zaterdag zou kunnen gaan buiten fietsen, althans niet zonder de storm en bijhorende nattigheid te moeten trotseren. Maar niets van dat alles, integendeel: een heerlijk zonnetje die het heel wat warmer en aangenamer maakte dan de voorbije week.
Vandaag was het helemaal iets anders. Het leek erop dat alles wat ik gisteren niet gekregen had, was opgespaard tot vandaag. Jongens, jongens ... regen en wind. Ik heb het geweten. De timing om te gaan lopen, was waarschijnlijk niet ideaal. Maar het kwam nu eenmaal niet beter uit dan op de middag te gaan lopen. Net zoals vorig weekend zondag, heb ik opnieuw een intervaltraining gedaan. Deze keer: 8 x 200m, 6 x 400m en 4 X 800m. Het ging niet echt goed. En ik denk/hoop dat de weersomstandigheden daar wel voor wat tussen zaten. De eerste reeks versnellingen van 200m deed ik op de Finse piste. Op bepaalde stukken was die nog nauwelijks beloopbaar. En ik was met momenten al blij dat ik mijn schoenen niet af en toe in de aanzuigende modder ben verloren. Gewoon onder de 4:00 per km lopen was al een hele opdracht. Ik heb dan maar wijselijk besloten om de volgende twee reeksen van 400m en 800m niet meer op de Finse piste maar op de atletiekpiste te lopen. Dat scheelde al een heel stuk. Maar wat de wind betreft, maakt dat natuurlijk geen sikkepit uit. Integendeel denk ik, want op de atletiekpiste had ik veel minder bescherming tegen de wind. Het was met momenten dan ook serieus bijten om elke versnelling toch nog rond de 3:50 per km te lopen. Ik had ik dus nooit echt het gevoel dat het echt goed ging en dat ik langzaam maar zeker terug wat gewoon begon te worden aan die hoger snelheden. Het doorbijten om tegen de regen in, maar vooral tegen de (ruk)winden in te beuken en, niet te vergeten, ... het gevoel achteraf, waren dan weer meer dan zalig. En daar kan ik vrede mee nemen.

20:36 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Beach races Hoi Hank,

Hier al iets om u warm te maken om op het strand te gaan biken.
De eerstvolgende is in De Haan (Vosseslag) op Zaterdag 15 december 2007 om 11 uur.
http://register.vosseslag.be/Pres/organisatie.php

Dan volgen er nog:

Blankenberge : Zondag 14 feb 2008 start om 14 uur
http://www.mountainbike.be/beachrace/

Knokke-Heist : Zaterdag 1 maart 2008 start om ??
Hieronder een link naar een site met filmpje. Dan kunt ge de sfeer al eens opsnuiven
http://inwoners.knokke-heist.be/product/1568/default.aspx?_vs=0_N&id=883

Oostduinkerke : Zondag 24 feb 2008 start om ??
Nog geen site gevonden.

Ge moet wel zoeken naar bv: "beach race" of "strand race" of "coast race".
Want iedereen noemt het zowat op zijn eigen manier.

Laat maar weten welke ge gaat meedoen, dan kom ik zeker eens kijken?
Groetjes

Gepost door: antoine | 05-12-07

Beach race?! Origineel idee, maar is dat niet extra sleetig voor uw ketting???

Gepost door: Wim | 05-12-07

@Wim Sleetig voor mijn ketting en al de rest (kanwielen, derailleur, ...) en vooral ook voor mijn benen als het 5 beaufort is ;-)

Gepost door: Hank | 05-12-07

De commentaren zijn gesloten.