10-12-07

gewoon sneller

bugsDoor zowel een gebrek aan tijd als door het slechte weer, ben ik dit weekend niet gaan fietsen. Meestal lukt het fietsen wel op zaterdag en doe ik m'n looptraining zondag. Deze keer ben ik zaterdag i.p.v. zondag gaan lopen.
Het was meteen ook m'n langste training sinds de marathon in oktober: naar Bornem (Hingene), goed voor 20 km. Veel wind en weliswaar droog vertrokken, maar dat werd halverwege wel wat anders. Alhoewel ik al bij al nog niet te veel te klagen had. De enige spelbreker was in feite de wind. Ik vind het altijd leuk om zo'n trainingen te doen waarbij je niet terug uitkomt waar je begonnen bent. Maar het nadeel is natuurlijk dat je de kans loopt om de ganse training tegenwind te hebben. En dat was zaterdag zo goed als de volle 20 km het geval. Alleen op het einde een beetje meer zijwind dan tegenwind, maar dus geen meter meewind. Was dat de reden dat het eigenlijk niet zo goed ging? Misschien. Of misschien is "de form" er gewoon niet (meer) ... en heeft hij geen zin om dit jaar nog terug te komen. Het aantal kilometers de laatste weken is natuurlijk beduidend minder, maar ik had eerlijk gezegd wel gehoopt om na mijn goede trainingsmaanden dit jaar betere eindejaarsweken tegemoet te gaan.
Anyway, zaterdag heb ik in die 20 kilometers 4 keer 2,5 snellere stukken gestoken. De eerste keer aan 4:45 per km en dan 4:20 per km aansluitend aan elkaar, dus 5 km snel. De tweede keer hetzelfde stramien, maar 4:20 per km en dan net onder de 4:00 per km. Als ik bedenk dat ik enkele maanden geleden redelijk relaxed beduidend sneller kon lopen en dat 10 km lang. Nu was het echt harken om onder de 4:00 per km te lopen "amper" 2,5 km. Dat geeft dan ook niet echt een goed gevoel, maar ja. Niets aan te doen.
Het deed me ook twijfelen of het wel zin heeft om de komende drie zondagen in Beveren, Stekene en Nieuwkerken mee te doen. Wat kan ik daar eigenlijk gaan doen? Ik heb dan toch maar besloten om in ieder geval te starten in Beveren. Hoe goed of hoe slecht het daar verloopt, zie ik dan wel. En op basis daarvan zie ik wat het wordt de twee zondagen daarna. In ieder geval doe ik in Beveren zeker niet de 10 mijl, want daar voel ik me absoluut niet klaar voor. Tussen de 4km en de 8km kan ik net voor de start nog kiezen, want beide afstanden vertrekken samen. Vorig jaar had ik een goeie haas, die de 4km liep en daardoor een halve wedstrijd voor mij liep ;-) Nu de 4km lopen zou misschien wel leuk zijn. Maar (ook) door de staat van het parcours zit een echte snelle tijd er toch niet in. Misschien moet ik gewoon maar terug de 8km doen, dan kan ik vergelijken met vorig jaar. Toen liep ik aan 4:10 per km. "In form" of niet. Dat moet nu gewoon sneller ... met of zonder haas ;-)

20:55 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

dat lukt wel in een wedstrijd kun je altijd dat ietsje meer en hazen zijn er genoeg in een wedstrijd , je moet alleen de juiste vinden .

Gepost door: roadrunnerke | 10-12-07

Hazen Nen haas gaat ge vandejaar misschien niet hebben, maar er zullen wel voldoende konijnen aanwezig zijn...

Gepost door: Wim | 11-12-07

Wie weet heb je zondag gewoon een goede dag en lukt het zelfs zonder haas, als de wind maar goed staat.

Gepost door: marc | 11-12-07

Postuurkes Gij zult nog wel wat postuurkes kunnen gebruiken zeker. Maar spijtig genoeg zijn de mijne al op. Dat hebt ge met die snoepers hé? En den ene snoeper is al wat nen oudere snoeper dan den andere. Als we maar gezond zijn.

Gepost door: antoine | 12-12-07

De commentaren zijn gesloten.