16-12-07

Winterloop Beveren

winter.jgpEnkele dagen geleden las ik een reactie van Erik Caluwaerts op het verslag van Anke haar deelname en nieuw PR in de marathon in Lanzarote . Dat het de dag van de wedstrijd zelf is die telt, en niet altijd de dagen of weken ervoor. Ik moet hem overschot van gelijk geven. Ik verklaar me nader.
De voorbije twee maanden heb ik het op sportief gebied rustig aan gedaan. Enkel de laatste weken een paar snelle looptrainingen gedaan. Ik heb bovendien net twee heel vermoeiende weken achter de rug, met veel te weinig slaap. Donderdag was het dan zover en voelde ik me 's avonds langzaam maar zeker slechter en slechter worden. Vrijdag heb ik me nog naar het werk gesleept. Maar om drie uur 's middags was m'n pijp uit. Tegen dat ik thuis was, ben ik volledig gecrasht. Diagnose na het bezoek van de huisarts: virale infectie of dus griep. Een vod. Niet veel aan te doen, gewoon uitzieken.
Geen wedstrijd zondag? Wel zaterdag was het niet niet volledig ok, maar al véél beter in vergelijking met vrijdag. En zondagmorgen voelde ik nauwelijks nog iets. Pas in de late voormiddag besloot ik dan om toch deel te nemen aan de Winterloop in Beveren. Mocht het echt niet gaan, dan hoef ik de wedstrijd niet uit te lopen. Ik zou wel zien.
Begrijpen wie begrijpen kan: 8,2 km in 32:43 ofte 3:59 per km. Op een toch niet zo gemakkelijk parcours. De helft was op de Finse piste en de grapjassen hadden er zelf (twee keer) een heuse strook van ca. 150 km bergop in gestoken. Als je niet veel verwacht en je eindtijd valt zo hard mee, da's toch wel genieten. De halve en hele marathon niet meegerekend, is het m'n vijfde wedstrijd op rij die ik (op of) boven de 15km/h grens loop. Om eerlijk te zijn is dat een doel dat ik me in het begin van dit jaar helemaal niet had durven stellen. Dus ... geniet ik nog maar wat verder.

20:36 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

voila ze Op een wedstrijd kun je zoveel meer hé . Geniet er maar van en volgende keer nog sneller zulle !!!!!

Gepost door: roadrunnerke | 17-12-07

wel verdiende eindtijd, fijn om te lezen dat je het jaar zo mag afsluiten!

Gepost door: johan | 17-12-07

Strange 't Is inderdaad raar hoe je soms goeie prestaties neerzet wanneer je niet 100% bent en het dus absoluut niet verwacht. Leuk toch? Wat gaat het geven als je wel terug 110 % bent?

Gepost door: Wim | 18-12-07

De commentaren zijn gesloten.