19-12-07

snoep

snoepDe eerste van m'n drie eindejaarswedstrijden heb ik achter de rug. Nog twee te gaan. Dat hoop ik althans, want m'n linkervoet/kuit/scheenbeen voelt niet al te best na zondag. Da's het enige negatieve aan de wedstrijd van zondag: dat ik vind dat - zeker voor zo'n korte wedstrijd - m'n lichaam telkens toch weer zo afziet de dagen achteraf. Soit. Ik hoop dat het niet te veel voorstelt en dat ik zondag opnieuw gewoon paraat ben op de Kerstloop in Stekene.
Ze voorzien drie afstanden: 3km, 6km en 12km. Vorig jaar liep ik de 12km. Van de drie afstanden is dat met voorsprong m'n favoriete afstand. En toch kies ik dit jaar voor de 6km.
Een beetje om de belasting voor m'n lichaam toch wat beperkt te houden om ook de zondag daarna aan de Nieuwjaarscorrida in Nieuwkerken te kunnen meedoen. Maar er is nog een veel belangrijkere reden waarom ik zondag voor de 6 km en niet voor de 12 km kies. De 3km en de 6km noemen ze immers een familieloop. Wel dan zullen we de daad maar bij het woord voegen. Nee, Christel gaat niet mee doen aan de 3km of de 6km of de 12km. Maar London gaat zijn eerste wedstrijd lopen ;-) Althans dat is de planning. Hij ziet het volledig zitten ... nu toch nog ;-) Geen 3km of 6 km natuurlijk. Zelfs niet de kids run van 1 km. Maar wel een "snoeploop" voor de allerkleinsten. Ik weet niet juist hoe ver ze moeten lopen. Ik denk 100 of 200m . En ik ben vooral reuzebenieuwd hoe dat gaat aflopen. Of hij de finish gaat halen ;-) En omdat er teveel tijd is tussen de snoeploop en de 12 km wedstrijd, kies ik voor de 6km wedstrijd. Totaal geen ambities of verwachtingen voor mijn 6km. De enige ambities zondag wordt om London veilig en wel doorheen z'n eerste wedstrijd te loodsen ;-) Wordt het "Jong geleerd, is oud gedaan"?. Of eerder "Eén keer, nooit niet meer"? ;-) Of alleen een volgende keer als er opnieuw snoep te rapen valt? ;-)

20:55 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

korte wedstrijden zijn zeer moeilijk , daar je compleet in verzuring gaat , moest je zoals mij trainen , dan ga je gegarandeerd nog sneller . Als je regelmatig zo'n korte afstanden voluit loopt komt dit zeker ten goede van het 10km werk .

Gepost door: roadrunnerke | 25-12-07

De commentaren zijn gesloten.