30-12-07

link

Antoinecoach RudiWim

21:05 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwjaarscorrida Nieuwkerken

nieuwjaarAan de supporters zal het niet gelegen hebben. Die waren in grote getale aanwezig: het gezinnetje, maar ook mijn pa, Erik, Antoine en een beetje verderop langs het parcours: Luc. Bedankt. Ook al laat ik bij iedere passage, in volle inspanning, er misschien niet veel van merken. Het is toch altijd leuk en doet ook wel deugd.
Maar het liep vamiddag, letterlijk en figuurlijk, niet zoals het moest. Ik wou de bijna 16 km/h of 3:48 per km van vorige week op de 6km in Stekene nog eens overdoen. En dat is me niet gelukt. Het werden 7,8 kilometers aan 3:53 per km. Het waren vijf toeren van 1,5 km, met als gevolg dat er maar liefst 35 bochten in de ganse wedstrijd zaten. Voor mij persoonlijk wel goed in vergelijking met de andere lopers. Maar wel niet bepaald bevorderlijk voor de snelheid. Maar daar mag ik het niet op steken ... ook al zou ik wel willen ;-) Het was eigenlijk al naar de knoppen vanaf de eerste toer die "maar" aan 3:49 ging. En vanaf dan elke toer een paar seconden trager, behalve de laatste.
2007 op loopgebied afsluiten in schoonheid is dus niet echt gelukt. Het kan niet ieder wedstrijd knallen natuurlijk. Maar niet getreurd. Er is nog (heel) wat werk aan de winkel om in 2008 een paar mooie prestaties te kunnen neerzetten. Dan weet ik tenminste waarvoor ik de komende maanden al die kilometers ga trainen ... ;-)

21:04 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

scrollende tekst

targets 2008/2009

09:44 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-12-07

Kerstloop Stekene

rudolpDe snoeploop van afgelopen zondag? Daar kan ik kort over zijn, héél kort. Veel snoep, weinig loop ;-) Ik had me er toch iets anders bij voorgesteld. Maar soit, London heeft zich geamuseerd en da's het voornaamste. Heel de sfeer daar trouwens in Stekene, vooral dan de kerstmarkt, is echt wel gezellig.
Mijn 6 kilometer wedstrijd zelf dan. Veel deelnemers, amai. Een kleine 300, zo bleek achteraf. Ik dacht vooraf dat alle snelle jongens wel aan de 12 km zouden meedoen en ik misschien een mooie plaats zou kunnen halen in de eindstand, maar dat was niet echt het geval. De winnaar liep aan bijna 19 km/h. En er liepen er uiteindelijk 33 sneller dan mij. In m'n categorie (35+) was ik wel 4de, da's toch al iets hé.
Ik was nochtans héél tevreden toen ik finishte. Tevreden ben ik nog steeds, maar al een heel stuk minder. Dom eigenlijk, maar ja. Toen ik onmiddellijk na de finish m'n Garmin controleerde, stelde ik tot mijn grote tevredenheid vast dat ik de 6,2 km aan 3:48 per km gelopen had. M'n snelste tijd in een wedstrijd tot nu toe, alhoewel het natuurlijk ook m'n kortste wedstrijd tot nu toe was ook. Ik ben een paar uur in de waan geweest dat ik 16km/h gelopen had. Na de 15 km/h grens in mei, nu een volgende grens gesloopt, dacht ik. Niets van dus. Want een paar uren later besefte ik dat ik me vergist had en dat 16 km/h uur lopen niet hetzelfde is dan 3:48 per km lopen, maar wel dan 3:45 per km lopen. Die 16 km/h grens zal dus voor een volgende keer zijn, hoop ik. Maar nog niet voor direct ;-(
Ik heb nu trouwens ook gemerkt dat deze afstand voor mij echt wel de kortst mogelijke afstand is die me nog een beetje ligt. Korter zou echt niet goed gaan, denk ik. Gewoon omdat ik denk van zelfs op een kortere afstand niet sneller te kunnen/zullen lopen. Ook nu weer merkte ik immers weer dat ik een paar kilometers nodig heb om onder stoom te geraken. De eerste kilometer heb ik aan 3:45 gelopen en dan heb ik de volgende kilometer al meteen heel wat moeite om die snelheid niet te veel te laten zakken. Pas na enkele kilometers heb ik het gevoel op kruissnelheid te komen. Langs de andere kant zijn die kortere afstanden misschien wel ideaal om m'n snelheid op de 10 km wat omhoog te krijgen. Het doel voor volgende zondag staat meteen vast: het zou mooi zijn om dezelfde snelheid 7,5km vol te houden. We'll see ...

16:13 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-12-07

snoep

snoepDe eerste van m'n drie eindejaarswedstrijden heb ik achter de rug. Nog twee te gaan. Dat hoop ik althans, want m'n linkervoet/kuit/scheenbeen voelt niet al te best na zondag. Da's het enige negatieve aan de wedstrijd van zondag: dat ik vind dat - zeker voor zo'n korte wedstrijd - m'n lichaam telkens toch weer zo afziet de dagen achteraf. Soit. Ik hoop dat het niet te veel voorstelt en dat ik zondag opnieuw gewoon paraat ben op de Kerstloop in Stekene.
Ze voorzien drie afstanden: 3km, 6km en 12km. Vorig jaar liep ik de 12km. Van de drie afstanden is dat met voorsprong m'n favoriete afstand. En toch kies ik dit jaar voor de 6km.
Een beetje om de belasting voor m'n lichaam toch wat beperkt te houden om ook de zondag daarna aan de Nieuwjaarscorrida in Nieuwkerken te kunnen meedoen. Maar er is nog een veel belangrijkere reden waarom ik zondag voor de 6 km en niet voor de 12 km kies. De 3km en de 6km noemen ze immers een familieloop. Wel dan zullen we de daad maar bij het woord voegen. Nee, Christel gaat niet mee doen aan de 3km of de 6km of de 12km. Maar London gaat zijn eerste wedstrijd lopen ;-) Althans dat is de planning. Hij ziet het volledig zitten ... nu toch nog ;-) Geen 3km of 6 km natuurlijk. Zelfs niet de kids run van 1 km. Maar wel een "snoeploop" voor de allerkleinsten. Ik weet niet juist hoe ver ze moeten lopen. Ik denk 100 of 200m . En ik ben vooral reuzebenieuwd hoe dat gaat aflopen. Of hij de finish gaat halen ;-) En omdat er teveel tijd is tussen de snoeploop en de 12 km wedstrijd, kies ik voor de 6km wedstrijd. Totaal geen ambities of verwachtingen voor mijn 6km. De enige ambities zondag wordt om London veilig en wel doorheen z'n eerste wedstrijd te loodsen ;-) Wordt het "Jong geleerd, is oud gedaan"?. Of eerder "Eén keer, nooit niet meer"? ;-) Of alleen een volgende keer als er opnieuw snoep te rapen valt? ;-)

20:55 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-12-07

berekoud

berekoudNa de wedstrijd van zondag heb ik gisteren wijselijk een rustdag genomen. Vanavond ben ik een uurtje gaan loslopen, aan een heel rustig tempo van (amper) 5:30 per km. Ik voelde nog heel wat stijfheid in m'n benen. Hopelijk heb ik het er wat kunnen uitlopen. Maar wat ik vooral voelde was de kou. Man, man, man. Het was al lang geleden dat het nog zo koud aanvoelde tijdens het lopen. M'n gewone loophandschoenen bleken net niet voldoende. Ik had beter wat dikkere handschoenen aangedaan, wat ik eigenlijk nooit doe tijdens het lopen. Gelukkig deed m'n muts - goed over m'n oren getrokken - wel goed z'n werk. M'n handen hadden achteraf - weeral eens - een tijdje nodig om te ontdooien. Ze beginnen het ondertussen gewoon te worden ;-) Koud, koud, koud ... berekoud.

21:49 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-12-07

Winterloop Beveren

winter.jgpEnkele dagen geleden las ik een reactie van Erik Caluwaerts op het verslag van Anke haar deelname en nieuw PR in de marathon in Lanzarote . Dat het de dag van de wedstrijd zelf is die telt, en niet altijd de dagen of weken ervoor. Ik moet hem overschot van gelijk geven. Ik verklaar me nader.
De voorbije twee maanden heb ik het op sportief gebied rustig aan gedaan. Enkel de laatste weken een paar snelle looptrainingen gedaan. Ik heb bovendien net twee heel vermoeiende weken achter de rug, met veel te weinig slaap. Donderdag was het dan zover en voelde ik me 's avonds langzaam maar zeker slechter en slechter worden. Vrijdag heb ik me nog naar het werk gesleept. Maar om drie uur 's middags was m'n pijp uit. Tegen dat ik thuis was, ben ik volledig gecrasht. Diagnose na het bezoek van de huisarts: virale infectie of dus griep. Een vod. Niet veel aan te doen, gewoon uitzieken.
Geen wedstrijd zondag? Wel zaterdag was het niet niet volledig ok, maar al véél beter in vergelijking met vrijdag. En zondagmorgen voelde ik nauwelijks nog iets. Pas in de late voormiddag besloot ik dan om toch deel te nemen aan de Winterloop in Beveren. Mocht het echt niet gaan, dan hoef ik de wedstrijd niet uit te lopen. Ik zou wel zien.
Begrijpen wie begrijpen kan: 8,2 km in 32:43 ofte 3:59 per km. Op een toch niet zo gemakkelijk parcours. De helft was op de Finse piste en de grapjassen hadden er zelf (twee keer) een heuse strook van ca. 150 km bergop in gestoken. Als je niet veel verwacht en je eindtijd valt zo hard mee, da's toch wel genieten. De halve en hele marathon niet meegerekend, is het m'n vijfde wedstrijd op rij die ik (op of) boven de 15km/h grens loop. Om eerlijk te zijn is dat een doel dat ik me in het begin van dit jaar helemaal niet had durven stellen. Dus ... geniet ik nog maar wat verder.

20:36 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

13-12-07

moeilijk

kasterleeHet blijft aan me kleven. Het laat me niet meer los. Eén keer meedoen was voldoende om vanaf nu, ieder jaar opnieuw als het jaareinde nadert, er aan terug te denken. En eigenlijk ook al een paar keer eerder gedurende het jaar, om eerlijk te zijn. De Hel van Kasterlee. Twee jaar geleden heb ik de eer gehad om één van de deelnemers te zijn. En wat veel belangrijker is, om één van de finishers te zijn. En trots dat ik was na meer dan elf uur zwoegen, lopen, mountainbiken, vallen, terug opstaan, kruipen, ... ;-) Je kan het gewoon je niet voorstellen. Ik was niet alleen trots. Ik ben het ook nog steeds.
Mocht ik er zelf niet aan terug denken, dan doen anderen dat voor mij wel. Toeval of niet. De voorbije weken en dagen mailden een paar vrienden me iets over Kasterlee. Eén keer stond er in de mail zelfs "... dit gaat ge allemaal moeten missen .." En gelijk heeft hij. De foto bovenaan dit berichtje, samen met nog wat andere foto's, hingen ook aan die zelfde mail. Direct herkenbaar. Ik zou er zo opnieuw naartoe kunnen rijden, zwemmen ;-) Alhoewel voor de komende dagen droog weer voorspeld wordt, hebben de voorbije regenweken er ongetwijfeld al genoeg voor gezorgd, dat de Hel ook dit jaar zijn naam weer alle eer gaat aandoen. Het is elk jaar wel iets. Twee jaar geleden, zag het er de weken ervoor nog relatief goed uit wat de staat van het parcours betrof. Maar amper één dag voor de wedstrijd bleek ruim voldoende om daar drastisch verandering in te brengen.
Te vergelijken met de staat van het parcours voor de loopwedstrijd van komende zondag in Beveren? Neen, toch niet. Het is tenslotte ook maar een deel van het totale parcours dat we door het veld, op "verzopen" grond moeten lopen. Ik ben er gisteren nog gaan lopen. En de Finse piste ligt er inderdaad erbarmelijk bij. Een paar dagen droog weer en het zal misschien wel al iets schelen. Langs de andere kant zijn er ook een paar stukken, waar nog maar net verse houtschors op gesmeten werd. En ook die zullen er wel voor zorgen dat 15km/h lopen héél moeilijk wordt, misschien zelf niet mogelijk voor mij persoonlijk. Dan wordt het ongetwijfeld harken, sleuren, trekken. Alles wat goed is, of net niet - om de snelheid zo min mogelijk te laten zakken. Ik zal op die momenten even proberen te denken aan de diegenen die op dezelfde moment in Kasterlee aan het afzien zijn en die nog een paar uur te gaan hebben. Dat is andere koek dan de luttele acht kilometer die ik zondag ga lopen. Acht kilometer die me deugd gaan doen. Acht kilometer in een - hopelijk - betere eindtijd dan vorig jaar. Dat ga ik toch proberen. Het zal moeilijk zijn, maar moeilijk gaat ook ;-)

20:31 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-12-07

gewoon sneller

bugsDoor zowel een gebrek aan tijd als door het slechte weer, ben ik dit weekend niet gaan fietsen. Meestal lukt het fietsen wel op zaterdag en doe ik m'n looptraining zondag. Deze keer ben ik zaterdag i.p.v. zondag gaan lopen.
Het was meteen ook m'n langste training sinds de marathon in oktober: naar Bornem (Hingene), goed voor 20 km. Veel wind en weliswaar droog vertrokken, maar dat werd halverwege wel wat anders. Alhoewel ik al bij al nog niet te veel te klagen had. De enige spelbreker was in feite de wind. Ik vind het altijd leuk om zo'n trainingen te doen waarbij je niet terug uitkomt waar je begonnen bent. Maar het nadeel is natuurlijk dat je de kans loopt om de ganse training tegenwind te hebben. En dat was zaterdag zo goed als de volle 20 km het geval. Alleen op het einde een beetje meer zijwind dan tegenwind, maar dus geen meter meewind. Was dat de reden dat het eigenlijk niet zo goed ging? Misschien. Of misschien is "de form" er gewoon niet (meer) ... en heeft hij geen zin om dit jaar nog terug te komen. Het aantal kilometers de laatste weken is natuurlijk beduidend minder, maar ik had eerlijk gezegd wel gehoopt om na mijn goede trainingsmaanden dit jaar betere eindejaarsweken tegemoet te gaan.
Anyway, zaterdag heb ik in die 20 kilometers 4 keer 2,5 snellere stukken gestoken. De eerste keer aan 4:45 per km en dan 4:20 per km aansluitend aan elkaar, dus 5 km snel. De tweede keer hetzelfde stramien, maar 4:20 per km en dan net onder de 4:00 per km. Als ik bedenk dat ik enkele maanden geleden redelijk relaxed beduidend sneller kon lopen en dat 10 km lang. Nu was het echt harken om onder de 4:00 per km te lopen "amper" 2,5 km. Dat geeft dan ook niet echt een goed gevoel, maar ja. Niets aan te doen.
Het deed me ook twijfelen of het wel zin heeft om de komende drie zondagen in Beveren, Stekene en Nieuwkerken mee te doen. Wat kan ik daar eigenlijk gaan doen? Ik heb dan toch maar besloten om in ieder geval te starten in Beveren. Hoe goed of hoe slecht het daar verloopt, zie ik dan wel. En op basis daarvan zie ik wat het wordt de twee zondagen daarna. In ieder geval doe ik in Beveren zeker niet de 10 mijl, want daar voel ik me absoluut niet klaar voor. Tussen de 4km en de 8km kan ik net voor de start nog kiezen, want beide afstanden vertrekken samen. Vorig jaar had ik een goeie haas, die de 4km liep en daardoor een halve wedstrijd voor mij liep ;-) Nu de 4km lopen zou misschien wel leuk zijn. Maar (ook) door de staat van het parcours zit een echte snelle tijd er toch niet in. Misschien moet ik gewoon maar terug de 8km doen, dan kan ik vergelijken met vorig jaar. Toen liep ik aan 4:10 per km. "In form" of niet. Dat moet nu gewoon sneller ... met of zonder haas ;-)

20:55 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

06-12-07

the bright side of life

Ik heb net m'n tweede looptraining van de week achter de rug. Donker, koud, regen, wind, alles door en doornat. Wat een sch**tweer was/is me dat zeg! Ik ben trouwens opvallend weinig volk tegenkomen. Ik ben voor de verandering eens niet op de Finse piste gaan lopen. Het was er dinsdagavond al niet meer te doen, zo zompig. Zelfs met een looplamp op m'n hoofd is het zicht in het donker verre van ideaal. Wat maakte dat ik soms niet anders kon dan midden in de plassen te trappen, bijna m'n schoenen te verliezen in de aanzuigende brij en de rest van m'n training met natte voeten af te werken. Daar had ik vanavond nu eens geen zin in. Daarom ben ik gewoon in de buurt op voet- en fietspaden wat toertjes gaan doen. Maar niet getreurd ... binnenkort is het korten van de dagen voorbij en worden ze terug langer. Always look at the bright side of life ... ;-)

21:29 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-12-07

zalig

Niets bijzonder te vermelden op sportief gebied over de voorbije week: twee keer gaan lopen en één keer een uurtje spinning. Het weekend dan. Dat viel al bij al nog goed mee. Ik had absoluut niet gedacht dat ik zaterdag zou kunnen gaan buiten fietsen, althans niet zonder de storm en bijhorende nattigheid te moeten trotseren. Maar niets van dat alles, integendeel: een heerlijk zonnetje die het heel wat warmer en aangenamer maakte dan de voorbije week.
Vandaag was het helemaal iets anders. Het leek erop dat alles wat ik gisteren niet gekregen had, was opgespaard tot vandaag. Jongens, jongens ... regen en wind. Ik heb het geweten. De timing om te gaan lopen, was waarschijnlijk niet ideaal. Maar het kwam nu eenmaal niet beter uit dan op de middag te gaan lopen. Net zoals vorig weekend zondag, heb ik opnieuw een intervaltraining gedaan. Deze keer: 8 x 200m, 6 x 400m en 4 X 800m. Het ging niet echt goed. En ik denk/hoop dat de weersomstandigheden daar wel voor wat tussen zaten. De eerste reeks versnellingen van 200m deed ik op de Finse piste. Op bepaalde stukken was die nog nauwelijks beloopbaar. En ik was met momenten al blij dat ik mijn schoenen niet af en toe in de aanzuigende modder ben verloren. Gewoon onder de 4:00 per km lopen was al een hele opdracht. Ik heb dan maar wijselijk besloten om de volgende twee reeksen van 400m en 800m niet meer op de Finse piste maar op de atletiekpiste te lopen. Dat scheelde al een heel stuk. Maar wat de wind betreft, maakt dat natuurlijk geen sikkepit uit. Integendeel denk ik, want op de atletiekpiste had ik veel minder bescherming tegen de wind. Het was met momenten dan ook serieus bijten om elke versnelling toch nog rond de 3:50 per km te lopen. Ik had ik dus nooit echt het gevoel dat het echt goed ging en dat ik langzaam maar zeker terug wat gewoon begon te worden aan die hoger snelheden. Het doorbijten om tegen de regen in, maar vooral tegen de (ruk)winden in te beuken en, niet te vergeten, ... het gevoel achteraf, waren dan weer meer dan zalig. En daar kan ik vrede mee nemen.

20:36 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |