12-01-08

voorbeeldige leerling

einsteinReeds drie jaar houd ik nauwgezet het aantal kilometers bij dat ik loop en fiets. Het is eigenlijk ook sinds drie jaar dat ik, nagenoeg zonder inactieve periodes, een paar looptrainingen per week afhaspel. Als ik zo even terugblik, is er op die drie jaren heel wat veranderd.
Het aantal loopkilometers in 2007 is meer dan het dubbele dan in 2005. Ten koste van het aantal fietskilometers. Dat heb ik bewust zo gewild en dat kan ook niet anders. Gelukkig is er immers naast het sportieve ook nog tijd voor gezin, werk en andere hobbies ;-)
Gelukkig is niet alleen het aantal loopkilometers toegenomen, maar ook m'n loopsnelheid. Niet zo zeer op training, want te snel lopen op trainingen was twee jaar geleden waarschijnlijk één van m'n grootste fouten. Maar de snelheid die ik nu haal op wedstrijden. 12 km lopen tegen 15 km/h was in 2005 nog een droom. In 2007 werd 15 km/h langzaam maar zeker een snelheid die voor afstanden tot 12 km "gewone kost" werd. Ik ben dan ook best tevreden met de progressie die ik vorig jaar gemaakt heb.
Je moet natuurlijk ook eerlijk zijn en toegeven dat de eerste progressie natuurlijk altijd de gemakkelijkste is . En dat het progressie is die iedereen, als hij of zij het wat serieus aanpakt, kan realiseren. Nu nog eens evenveel progressie er aan toevoegen, dat is een ander paar mouwen. En ik denk niet dat ik de sportieve capaciteiten heb om dit op m'n ééntje te realiseren. Ik heb er vorig jaar al een paar keer aan gedacht om niet meer "zomaar wat" te trainen wat er in me opkwam, maar om het wat gestructureerder aan te pakken en op basis van schema's te trainen. Maar het is er nooit echt van gekomen. Omdat ik nu denk dat ik de gemakkelijkste progressie heb geboekt, vond ik het tijd om daar nu toch maar eens werk van te maken. Daarom ben ik vrijdagavond langs geweest bij Rudi en heb ik de knoop meteen doorgehakt. Morgen eindigt m'n schemaloze trainingsbestaan en vanaf volgende week wordt het bittere ernst ;-) Nee effe serieus. Vanaf volgende week zal Rudi me van schema's voorzien voor m'n looptrainingen. We hebben afgesproken dat hij - om te beginnen - (loop)schema's voor me gaat maken tot einde april. Het fietsen zal, nog meer dan in 2007, op de tweede plaats komen en zich beperken tot één, maximum twee trainingen per week en ook met minder kilometers per training. Ik heb er bijzonder veel zin in (lees: ga me weer moeten inhouden om niet meer te doen dat wat de schema's voorschrijven) en heb er ook veel vertrouwen in dat onze "samenwerking" gaat lukken. Hij gaat verschieten. Hij gaat nog nooit zo'n voorbeeldige leerling gehad hebben ,-)

21:13 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

succes Succes met je nieuwe samenwerking, hopelijk zal het zijn vruchten afwerpen?

Gepost door: johan | 13-01-08

Tjiens... Vruchteloos zocht ik op Rudi's site naar een bericht: "Nieuw toptalent gestrikt" ... Succes alletwee! Voorbeeldige leerling??? Ik denk dat Rudi de teugels strak zal moeten houden ;-D

Gepost door: Wim | 14-01-08

De commentaren zijn gesloten.