22-01-08

verdekke!

coachpaulEr heerst, op zijn minst gezegd, heel wat commotie in de wielerwereld na de slechte prestatie van Sven Nys afgelopen zondag. En zoals steeds, heeft Paul Van den Bosch het ook nu niet gelaten om tekst en uitleg te geven. Dat vind ik trouwens wel knap aan die man dat hij in alle situaties zegt hoe de zaken staan en geen blad voor de mond neemt. En toch .... Hoe groot mijn respect voor coach Paul ook is. Ik vind dat hij deze keer toch echt de mist in gaat. Als zondag in Treviso inderdaad zou blijken dat Sven zelfs het podium niet zou halen. Als topcoach kun je het toch niet maken om je atleet twee weken voor het WK totaal te laten opbranden. Zo opgebrand dat de supercompensatie zijn werk niet meer kan doen. Zo opgebrand dat het over en out is. En nu afkomen dat 21 overwinningen ook mooi zijn. Dat is flauwe kul. Natuurlijk zijn die 21 overwinningen mooi en komt er niemand anders in de buurt. Maar een WK, of je dat nu wilt of niet, is voor een topsporter gewoon heel veel waard. En dat zou het zeker moeten zijn voor een kanibaal als Sven Nys, die alles wat er te winnen valt, al gewonnen heeft, niet 1 keer maar zoveel keer. Die wel al 5 keer Belgisch kampioen werd, maar "nog" maar 1 keer wereldkampioen. Ik hoop dat hij zondag ons allemaal verrast en er zijn beste veldritjaar ooit van maakt. Ik gun het hem. Ik gun het ook nog wel een paar anderen. Eigenlijk maar twee anderen: Bart Wellens en Lars Boom ... in die volgorde. En de rest die zie ik liever niet op het podium staan. Die hebben het ganse jaar niets gedaan en hebben daar nu ook niets te zoeken. En zeker niet Vervecken ... verdekke!

20:43 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hank,
Ik sluit me volledig aan bij je mening betreffende je podium.
Over Sven heb ik zoiets van, we gaan zondag eens iets gaan zien... Ik kan me de indruk niet ontdoen dat er door Sven een beetje gespeeld is geweest in Hoogerheide (ik hoop het trouwens ook!). Zeg nu zelf, die druk die nu verdwijnt komt hem toch goed uit?
En als het zo is, heb ik er ook niks op tegen. Ik herinner me altijd nog Armstrong die dat Ullricht ook eens gelapt heeft. Dat zijn toch sportmomenten die je bijblijven?
Groeten

Niko

Gepost door: Niko | 23-01-08

Hopelijk komt alles tegen zondag in orde met Sven. De week voor het BK was Bart Wellens ook bijna dood en zondags reed hij er iedereen bijna af.
Blijven duimen dus voor Sven.

Gepost door: Marc | 23-01-08

De commentaren zijn gesloten.