28-01-08

gemakkelijk

Mijn tweede loopweek "met schema" zit erop. Net zoals vorig weekend, deed ik ook dit weekend een pittige snelheidstraining. Deze keer nog sneller, maar minder versnellingen ... gelukkig ;-) Het was echt wel snel : 3:00 per km (of dus 20 km/h). Vooral omdat het aantal versnellingen minder was dan in de training vorig weekend en ook de recuperatie ertussen langer was, was het minder zwaar dan vorig weekend. Maar langs de andere kant, zo'n snelheden lopen tegen de 20 km/h, dat is toch niet niks. Niet te geloven dat Haile in zijn wereldrecordtijd een marathon nog sneller loopt. Dat is echt bovenmenselijk. Dat is gewoon niet te doen.
Deze week zal er niet veel te vertellen zijn, want het wordt een rustweek. Iets wat ik vroeger waarschijnlijk te weinig gedaan heb. Als het weer goed was, als de goesting er was (en die was/is er meestal altijd) dan bleef ik toch maar doortrainen. Alleen in mijn marathonvoorbereiding heb ik eigenlijk bewust rustweken ingepland, maar gedurende de rest van het jaar nooit echt. Alleen puur toevallig, vooral als er geen tijd ws om te trainen. En dat was dan misschien zelfs rusten op het verkeerde moment. En misschien ook trainen op het verkeerde moment. Het wás niet gemakkelijk. Maar het ís nu wel gemakkelijk geworden dankzij m'n wekelijkse schema's. Als die er nu nog voor gaan zorgen dat sneller lopen ook wat gemakkelijker gaat, is de cirkel rond ;-)

21:15 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

20km/h ik vraag me af waar dit voor nodig is , dat haal je toch nooit in een wedstrijd , zelfs niet op een 3km , das blessures zoeken vrees ik .

Gepost door: roadrunnerke | 28-01-08

@Jan No offence, maar de begeleiding die ik nu krijg, daar heb ik echt wel vertrouwen in. Ze komt niet zomaar van om het even wie. Ik krijg trouwens heel wat uitleg over het wat en waarom van de verschillende trainingen. Dus zo zot zijn die versnellingen niet.

Gepost door: Hank | 30-01-08

absoluut, als je voor begeleiding kiest, moet je vertrouwen hebben in je begeleider!
toch sluit ik mij ook aan bij jan dat ik het nu niet inzie van versnellingen tegen 20 per uur te doen als je in 10km-wedstrijdje 16 per uur wil halen... lijkt mij inderdaad nogal 'blessures-uitlokkend'!
maar no offence, je moet doen waar je je goed bij voelt ;)

Gepost door: mathieu | 31-01-08

De commentaren zijn gesloten.