13-03-08

tevreden

Als ik een test doe, dan heb ik op voorhand bepaalde verwachtingen wat mijn resultaten gaan zijn. Dat was ook niet anders bij de lactaattesten van enkele weken geleden. Gisterenavond ben ik bij Rudi en Mieke langs geweest om die resultaten te bespreken.
Op voorhand was ik eigenlijk vrij zeker van wat die lactaattesten zouden aantonen. Een beetje minder uithouding. Gewoon omdat ik de laatste maanden nu eenmaal beduidend minder uren (extensief) sport, vooral wat het fietsen betreft dan. En sinds een paar weken doe ik wat het lopen betreft frequenter (pittige) snelheidstrainingen. Dus de snelheid zal ook beter zijn.
Om een lang verhaal kort te maken ... ik zat er serieus naast. De basis is beter dan tijdens de test vorig jaar. Aan de lage lactaatwaarden loop ik nu sneller. Maar aan de hoge lactaatwaarden loop ik beduidend minder snel dan begin vorig jaar. Mijn 10km tempo bijvoorbeeld is absoluut niet meer wat het vorig jaar was.
Strange, maar de testen zijn wat ze zijn. En ik trek er toch een beetje mijn conclusies uit voor het doel dat ik me stel voor mijn eerstvolgende wedstrijd: de Antwerp 10 miles. Toen ik me een tijdje geleden inschreef was dat doel redelijk ambitieus: richting 15km/h lopen om zo uit te komen op een tijd in de buurt van 1u06, 1u07. Het zijn echter niet alleen de resultaten van de lactaattest die me m'n doel doen bijstellen. Ook het moeten terugschroeven van m'n trainingen in de voorbije (en komende) weken is niet echt ideaal. En dan heb ik het nog niet over het parcours: niet alleen de konijnepijp deze keer, maar ook de Kennedytunnel (en dan vooral de op- en afrit) en de tunnel onder het gerechtsgebouw. Ze maken het parcours wel heel speciaal en dus wel dikke fun om te doen. Maar ze zijn niet bepaalde bevorderlijk voor een snelle tijd. Dus het nieuwe doel wordt heel gemakkelijk om te bepalen, maar rekening houdend met al die factoren, meer dan ambitieus: sneller dan vorig jaar. Nu ja, sneller. Daarmee bedoel ik eigenlijk even snel en op het einde er nog even een lap opgeven. Als dat zou lukken binnen vijf weken, dan zal ik al meer dan tevreden zijn.

20:58 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Parcours Antwerp 10 miles Het vernieuwde parcours lijkt me inderdaad ni ideaal om voor een PR te gaan dit jaar, maar het zal sowieso wel een speciale ervaring worden...
Probeer er in elk geval van te genieten!

Gepost door: Pinnie | 13-03-08

De commentaren zijn gesloten.