28-03-08

viaduct

Die oxygène van maandag heb ik, zoals verwacht, voor de training van vandaag goed kunnen gebruiken ;-) Dat het een zware week ging worden, wist ik. Alhoewel het (nog maar) de derde training deze week is, komt het kilometeraantal nu al net boven de 50km piepen, met nog één looptraining op zondag te gaan.
Maandag was al een stevige weerstandtraining. En de training van vandaag moest daar zeker niet voor onderdoen. 12 keer om precies te zijn heb ik "geviaduct", ofte dezelfde viaduct (voor de bekenden ... die aan Motel Beveren) op en afgelopen: 12 keer op, 12 keer af. Op zich niet zo spectaculair. Maar 't ging wel richting 15 km/h, met niet bijzonder veel recuperatie ertussen. En dat maakte het wel redelijk pittig.
Het gevoel tijdens de training was best ok. Ook het gevoel achteraf. Alhoewel ik moet toegeven dat ik wel voel dat m'n beentjes 't één en 't ander gepresteerd hebben vandaag. Vorig jaar heb ik als voorbereiding op de Antwerp 10 miles ook (twee keer zelfs) een viaducttraining gedaan. Dat was toen vooral om de bergop in de Konijnepijp wat gewoon te worden. Heeft dat dan uiteindelijk geholpen? Ik zou het niet weten. Maar ik vind het wel nuttig om zo'n training te doen en vind het nu dan natuurlijk goed dat Rudi zo'n training in m'n weekschema had gestoken.
Het was vooral ook een leuke training, die ik gewoon graag doen en waarvan ik het gevoel heb dat ze me wel ligt. Niet echt explosief, maar wel wat afzien en telkens nog wat extra afzien op de moment dat je denkt dat je het gehad hebt ;-) Het is net zoals bij het fietsen: veel liever bergop dan bergaf. Alhoewel het bij het lopen om een andere reden is. Het enige wat ik probeer bij het bergaf lopen, is mij wat "laten vallen". Maar zelfs dan loopt het nooit even soepel dan gewoon op het vlakke of bergop. Waarom ik dan zo graag bergop loop? Don't know. Tijdens een wedstrijd is het natuurlijk altijd leuk om vooral dan heel veel deelnemers voorbij te steken. Maar ook tijdens training vind ik het eigenlijk gewoon leuk. En bij gebrek aan mooie gebergtes in dit vlakke Vlaanderen, stel ik mezelf dan al tevreden met een banale viaduct ;-)

20:19 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.