14-04-08

Peking

pekingIk ga het niet hebben over al het geleuter dat de laatste maanden onze media teistert over het al dan niet boycotten van de Olympische Spelen in Peking. Over de verwachtingen van sommigen dat de atleten nu maar eens moeten laten zien dat het zo niet verder kan in China met de mensenrechten. Excuseer? De atleten? Zij die al maanden, al jaren zich minitieus aan het voorbereiden zijn op hopelijk één van de hoogtepunten in hun (toch relatief korte) sportcarrière. Die zouden dat allemaal nu eventjes op de helling moeten gaan zetten? I don't think so. Ik ben de eerste om te zeggen dat China geen Olympische Spelen verdient. Maar daar hadden de hoge pieten, onzer aller geliefde Jacques Rogge op kop, wel wat vroeger aan mogen denken. En niet eerst alles organiseren en dan verbaasd doen of verbaasd zijn over de talrijke protesten die op gang komen en de zogenaamde crisis waar ze in terecht komen. Ik dacht dat de schending van de mensenrechten in China een probleem was dat al langer bestaat dan sinds vandaag. Maar daar ging ik het dus niet over hebben.
Laat die atleten gewoon gerust en laat ze gewoon hun ding doen. Het zal zo al moeilijk genoeg worden. Alleen nog maar om een oplossing te vinden voor de ongezonde omstandigheden waarin ze moeten presteren. Wat voor sommigen toch echt wel problematisch kan worden. Denk maar aan de marathon of andere sporten waarvoor je uren na elkaar moet presteren.
En last but not least: arm België. Maar dat wisten we natuurlijk al langer. Of nog beter: arm Belgisch Olympisch Comité. Wat is dat toch met die Belgische limieten?. Kijk naar Tom Van Hooste zondag in Rotterdam. Zesde en eerste blanke, achter vijf Kenianen. Hij loopt in de laatste honderden meters Janne Holmen uit Finland los en raapt zelfs nog twee Kenianen op. Maar neen, hij mag wel niet naar de Olympische Spelen, want hij zit een minuut boven de Belgische limiet voor deelname aan de Olympische Spelen. Janne Holmen mag trouwens wel lekker mee, want in Finland hebben ze zo geen belachelijke limieten. Gewoon pech gehad Tom. In het verkeerde land geboren. Bedankt Jacques Rogge om onze atleten zo te koesteren. Zorg er maar voor dat er lekker veel delegees en andere officials mee kunnen naar Peking om daar ons landje te gaan vertegenwoordigen. Dat is veel belangrijker voor de sport.

21:25 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.