25-05-08

nog van dat

Door een extra training op vrijdag in te lassen, is het uiteindelijk een loopweek van 55 km geworden. Nu pas merk ik dat het al van einde maart geleden is, dat mijn kilometertotaal nog eens boven de 50 km is uitgekomen.
Dinsdagmorgen had ik een compleet andere training dan gepland. En dat kwam omdat ik maandagavond op hotel zat in Brussel. Ik moest dinsdagmorgen in Brussel zijn en had geen goesting om mijn deel te gaan bijdragen in de voorspelde verkeersellende, als gevolg van de zoveelste treinstaking. Omdat er dinsdagavond sowieso al niet veel tijd zou overschieten, heb ik m'n training dan maar, voor dag en dauw, in het Brusselse gedaan. En dat was toch redelijk anders dan thuis. Af en toe wat plat, maar voor de rest constant bergop en bergaf. Het is eens wat anders en altijd tof om op totaal onbekend parcours te trainen.
Woensdag en vrijdag ook nog twee, relatief korte, trainingen gedaan. Omdat ze voor zondag geen te best weer voorspelden, ben ik dan maar zaterdag, i.p.v. zondag, gaan fietsen. En heb ik m'n looptraining van zaterdag vandaag gedaan. Meteen de langste training van dit jaar tot nu toe: 25 km. Geen volledig extensieve training, maar ook een paar snellere stukken erin. Het gevoel was super. Ik kon precies het tempo lopen dat ik wou, zo lang ik wou. Het ging allemaal van zelf. Na iets meer dan 2 uur, had ik zelfs spijt dat het gedaan was. Nog van dat ;-)

20:45 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-05-08

4 weken, 4 wedstrijden

Alleen Eindhoven op m'n planning voor 2008? Dat is eigenlijk toch wel bijzonder weinig. En dat was eigenlijk ook helemaal de bedoeling niet. Daarom heb ik alvast vier wedstrijden in evenveel weken in m'n planning opgenomen.
- Op 1 juni m'n eerste 5 km in Sinaai. Vorig jaar heb ik wel al eens een 6 km wedstrijd gelopen in Stekene. Maar deze keer nog een kilometertje minder, dat maakt het - zeker voor mijn doen - toch wel heel kort.
- De week daarna 10 km in Bazel en nog een week later m'n tweede 10 mijl van dit jaar. Benieuwd wat dat gaat geven in vergelijking met m'n 1u05 eindtijd in Antwerpen een maand geleden.
- Dat ik de vierde wedstrijd loop, is iets minder zeker dan de andere drie en zal van het gevoel op dat moment afhangen. In ieder geval zal het maar de 5 km zijn die ik dan loop.
Geen specifieke voorbereiding voor geen enkel van de vier wedstrijden. Geen probleem, ik heb er op dit moment enorm veel zin in en dat is het belangrijkste. En als het weer dan nog wat mee wilt. Het mag zelfs gerust voor mij met tropische temperaturen zijn. Zo lang ze die maar bijhouden en niet in Eindhoven uitdelen. Goed voorbereid of niet, berekoud of zuiders warm. I don't mind. Wie weet valt er toch wel ergens een mooie eindtijd uit de kast.

20:27 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-05-08

Eindhoven

eindhovenDe kogel is door de kerk. Op zondagmiddag 12 oktober 2008 loopt deze jongen om iets vóór tien na twee over de finish van de Eindhoven marathon. Volledig choco, doodmoe, maar voldaan. Dat zal dan meteen mijn laatste marathonbezoek aan Eindhoven worden en tevens mijn laatste "snelle" marathon en grootste doel voor de rest van dit jaar. Nog sneller is, rekening houdend met mijn fysieke kwaliteiten en met wat ik er voor kan en wil doen, niet haalbaar. Maar wees gerust, er resten mij nog tal van andere, zotte en minder zotte, uitdagingen voor de komende jaren.
Mijn vooropgestelde 10 miles target is ondertussen binnen. Alhoewel ik nog wel zinnens ben dat nog wat scherper te zetten op een sneller parcours dan dat in Antwerpen van enkele weken geleden.
Een tijd van 37'30" op de 10 km zal niet meer voor dit jaar zijn. Alhoewel ik wel - waarschijnlijk een paar keren - ga proberen om m'n huidige besttijd van 38'30" ofte 3:51 per km nog wat scherper te stellen. Het moet wel lukken om, ergens in m'n marathonvoorbereiding, op de 10 km met de 38 minuten grens te flirten.
Voilà daarmee heb ik, in overleg met Rudi, de rest van 2008 op loopgebied ingepland. De eerstkomende weken en pakweg twee maanden zal het wal vanalles worden. Vanaf half juli begint het serieuzere werk en vanaf september zal m'n blik voor 100 % richting Eindhoven staan.

22:12 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-05-08

we'll see

Het is rustweek deze week. Na de Antwerp 10 miles van twee weken geleden en de Congoloop van vorig weekend, is dat niet meer dan logisch. Niet gemakkelijk met dit prachtige weer om de paar looptrainingen, die ik deze week doe, snel te moeten afbreken om zo toch beneden de 40 km te blijven deze week. Maar moeilijk gaat ook ;-)
Ook al heb ik veel zin, toch ga ik het niet compenseren met eens extra te gaan fietsen. Anders schiet er van het uiteindelijke rusten misschien niet meer veel over en dat kan ook niet de bedoeling zijn Maar het begint wel te kriebelen om zondag mee te doen aan de Concordia. Niet echt lastig, dat niet. Want aan de beklimmingen zal het niet liggen. Die zijn niet zo spectaculair. Maar ik zal uiteindelijk wel op zo'n 140 km uitkomen. Wetende dat het al geleden is van vorig jaar in juli (naar Balnkenberge) dat ik nog eens meer dan 100 km heb gefietst, zal het zondag al meer dan genoeg zijn. Maar ik zie er wel naar uit, zeker nu de weersvoorspellingen voor dit weekend zo goed zijn.
Ondertussen kan ik me wat bezinnen over welke loopwedstrijden ik dit jaar nog wil/kan doen. Alles in het teken van een snellere marathon? Of mijn huidige besttijd op de 10 km aan flarden lopen? Of allebei? Of something completely different? We'll see ...

20:53 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-05-08

volgende wedstrijd

Ik heb deze keer niet veel woorden nodig om mijn prestatie van daarnet te omschrijven: slecht. De target van 3:45 per km of 16 km/h leek me nog wel wat te vroeg. Maar ik had wel gehoopt om de 3:51 per km van vorig jaar in augustus te kunnen verbeteren; En dat is dus niet gelukt. Het is 3:52 per km geworden. Verdomme toch ;-(
Zoals vorig jaar startten we op de atletiekpiste en begonnen we na 1 km aan drie plaatselijke ronden van 3 km. Deze keer was het parcours al iets beter uitgemeten, zodat ik uiteindelijk op 10,1 km uitkwam i.p.v. op 10,3 km vorig jaar. De eerste ronde ging nog redelijk goed, omdat ik me kon focussen op het inhalen van lopers. Op het einde van die ronde begon het eigelijk al minder te gaan omdat het groepje dat ik toen had ingehaald z'n snelheid langzaam maar zeker liet zakken. Ik had het te laat gemerkt en liep daardoor de vierde km al aan 3:54. Van toen af viel ik dan alleen en had ik te weinig mikpunten om de gewenste snelheid aan te houden.
M'n drie targets staan er dus niet voor niets. En ze zijn dus toch ambitieus genoeg om op z'n minst m'n tanden al één keer op te hebben stuk gebeten. De wedstrijd van vandaag ben ik al vergeten. Nu kan ik rustig op zoek gaan naar een volgende wedstrijd om daar beter te doen.

21:58 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |