01-06-08

KWB jogging Sinaai

Na een week met rustige trainingen en zonder fietskilometers, was het vandaag tijd voor mijn eerste 5 km wedstrijd. En het zal niet mijn laatste zijn-) Voilà!
Een jogging noemen ze dat ... Naar ik hoorde, kwam de winnaar dik binnen de 17 minuten over de streep en hij liep hij dus rond de 18 km/h. Ik heb altijd gedacht dat joggen iets anders was ;-) Maar dat terzijde, want, afgezien van de te late start, was er niets op de organisatie aan te merken. De afstand klopte zelfs perfect en dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ze hadden de start en de finish perfect gelegd. Thanks!
De wedstrijd zelf dan. Omdat ik bij het opwarmen had gemerkt dat we na een paar 100 meters al een veldwegje indoken waar je verplicht achter elkaar moest lopen, kon ik niet anders dan met de eerste mee te gaan in de start. Dat viel uiteindelijk nog al mee qua snelheid, want ik had erger verwacht. Als zesde dook ik dan ook het veldwegje in. Een klein groepje liep vrij snel weg en met een kleine inspanning kon ik me nestelen in een tweede groepje. Alhoewel groepje? Gedurende een paar seconden en het was al prijs en er was geen groepje meer. Tedjuu toch, ik moest het weer alleen doen. De eerste twee kilometers gingen rond de 3:45. Het ging dus best wel goed. Ik haalde twee lopers één na één in. Maar ik hoorde al de ganse tijd dat er ook lopers heel dicht achter me liepen. En toen ze me uiteindelijk inhaalden, kon ik eventjes aanklampen maar moest ik ze al snel meter voor meter laten gaan. De derde kilometer ging dan ook maar aan 3:49, dus een beetje trager. Maar daar zou ik wel iets aan doen in de laatste twee kilometers. Dat was de bedoeling en dat ging wel lukken. Althans dat dacht ik. Ik kon natuurlijk niet weten dat we toen het bos indoken en de rest van het parcours over onverharde ondergrond ging. Damned! Ik was uiteindelijk al blij dat ik de vierde kilometer nog aan 3:50 kon lopen. Gelukkig waren de laatste honderden meters toch nog op verharde weg. Maar een echt spurtje kreeg ik er aan de finish niet meer uit. Na 18'56" of dus aan 3:47 per km was het afgelopen. En ik had eerlijk gezegd toch iets meer tijd nodig dan anders om terug op adem komen en om London simpelweg te kunnen antwoorden "dat papa gewoon heel moe was" ;-) En ik had eigenlijk moeten zeggen "heel moe, maar wel tevreden", maar daar had ik net iets te weinig adem voor ...

20:21 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mooi tempo! Spijtig dat ik er niet bij kon zijn. Hopelijk in Belsele...

Gepost door: Wim | 02-06-08

De commentaren zijn gesloten.