28-06-08

haantjesgedrag

kukelekuOp een dik anderhalf uur en het was gebakken: 21,1 km of dus een halve marathon. Geen gerij, geen inschrijving, geen wedstrijd dus. Maar gewoon een training op m'n dooie eentje. En het was genieten. Hoe langer het duurde, hoe meer. IK had potverdorie spijt dat het gedaan was. Het enige nadeel was dat ik zelf m'n drinken (en m'n eten) heb moeten meesleuren, maar het heeft me uiteindelijk minder gehinderd dan ik op voorhand dacht.
De eerste kilometer diende om op te warmen en dan was het de bedoeling om 20 km tegen marathontempo, dus 4:30 per km, te lopen. Ik ga nu niet zeggen dat ik geen moeite moest doen om dat tempo te lopen, dat zou ook overdreven zijn. Maar nog meer moeite kostte het me om het juiste tempo van 4:30 per km te lopen. Dan ging het weer te traag, dan weer te rap. Dat had ik wel liever anders gehad: gewoon m'n tempo kunnen lopen, zonder te veel op m'n Garmin te moeten zien en constant te moeten corrigeren.
Soit, uiteindelijk liep ik dan toch gemiddeld 4:27 dus da's toch redelijk dicht erbij. Alleen de laatste kilometer ... Waarom? Zomaar, omdat ik er zin in had. Omdat ik nog eens wou testen of er nog iets in de benen zat. De laatste kilometer ging tegen 3:49. Zalig. Dat stond natuurlijk niet zo in m'n schema. En ik weet ook niet of het wel zo verstandig was. Dat zal ik nog wel van Rudi horen. Tja, haantjesgedrag, zeker ... wat doe je eraan? ;-)

20:54 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Oplossing voor haantjesgedrag... Misschien dat castratie helpt??? Well done!

Gepost door: Wim | 30-06-08

Well done! Allé, we kunnen beginnen aftellen naar oktober! Ik zal de fanbasis wel op de hoogte brengen zodat je in Einhoven alle aanmoediging kan krijgen die nodig is om je doelstelling te halen, ik weet zeker dat dat 10 pack Marsen soldaat zal gaan ;-). Love you xxx

Gepost door: Christel | 30-06-08

De commentaren zijn gesloten.