04-07-08

periostitis

periostitisNog nooit heeft mijn sportdokter zo snel een diagnose gesteld. Nog nooit was ze zo zeker van haar diagnose. En bij nog geen enkele kwetsuur in het verleden heb ik al loopverbod gekregen. Het was steeds een kwestie van te luisteren naar m'n lichaam en (te erge) pijn niet te negeren. Tot vandaag dan, amper enkele dagen nadat ik een beetje last begon te voelen aan de binnenkant van mijn linkerscheenbeen. De diagnose luidde: periostitis of voor de gewone mensen: een ontsteking van het scheenbeenvlies. En ja ... twee weken loopverbod. Ook nog een paar biopunctuurbehandelingen, een paar dagen ontstekingsremmers nemen en veel ijzen. Maar die dingen veranderen allemaal niets aan die twee weken loopverbod.
Straf. Het is de eerste keer dat ik een kwetsuur heb, waarvan ik enkel tijdens het lopen wat last heb, maar die ik voor de rest niet of nauwelijks voel. Waarbij ik me wel serieus zeer kan doen als ik op het juiste plaatsje (of moet ik zeggen verkeerde plaatsje) op de binnenkant van m'n scheenbeen druk. Daarom dat ik hoopte dat ik op z'n minst zou kunnen blijven lopen. niet dus ;-(
Het is gdvdm altijd iets al ik nog maar even iets meer train dan gewoon extensieve kilometers. Wat anderen ook zeggen, ik ga echt moeten geloven dat mijn lichaam (mijn benen) niet voor het lopen gemaakt zijn. Dat gevoel in m'n benen tijdens trainingen, tijdens of na een marathon. Dat afzien. Is dat dan toch steeds een signaal dat er eigenlijk iets fout zit? Ook al heb dikwijls het gevoel dat ik conditioneel veel meer had/zou kunnen verdragen. Daar ben ik dan vet mee. Ik weet het niet. En het is eigenlijk niet belangrijk, want ook al had ik het antwoord op die vraag, daarmee verandert er nu niets. En het is dan nog maar te hopen dat het na die veertien dagen gedaan is met de miserie. Sowieso zal ik langzaam terug moeten opbouwen. Dus voor dat ik het weet, zal het al augustus zijn. De maand waarop ik normaal gezien al op volle snelheid zou moeten zitten. En dat terwijl ik nu moet surplassen. Man, man, man. Dit kon ik nu echt wel missen. Morgen kan ik beginnen aftellen: nog dertien dagen ... ;-(

21:12 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

shin splints had ik vroeger ook last van tijdens zware trainingen , maar sinds ik met steunzolen loop ben ik er van af !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 05-07-08

Verzorgen. Toch maar goed verzorgen zo'n blessure.

Gepost door: Geert | 05-07-08

London Waarschijnlijk wat te veel in Londen rongelopen, en daar dan nog eens het gewicht van al die shoppingtassen bij... Veel beterschap!

ps: Ook fietsverbod?

Gepost door: Roeland | 07-07-08

Jammer Een kwetsuur komt natuurlijk altijd ongelegen, maar ik zou het toch maar de tijd geven om te herstellen.

Gepost door: Marc | 09-07-08

Periostitis Hey!
Vandaag heeft ook mijn dokter Periostitis vastgelsteld. Een van de dagen een botscan voor de zekerheid én ook biopunctuur!!! Ik heb veel pijn nu! Maar jog super graag, ik vreet mezelf op als ik moet stoppen, ik ben té sportief :-p Heeft het eigenlijk geholpen bij jou die behandeling? Ik kom nog wel eens terug piepen hier!
Succes voor de rest, want lopen, is gwn fijn!

Gepost door: Sara v St Gillis Ws | 09-02-09

De commentaren zijn gesloten.