10-08-08

net wat ik nodig had

nutellaVoor wat het waard is .... ik heb dit weekend, meer bepaald zaterdag, een deel van mijn "ik-mag-gdvdm-(minstens)-acht-weken-niet-lopen-frustratie" er kunnen uitfietsen. 's morgens vertrokken voor een VWB tocht heen en terug naar Breskens (aan de Nederlandse kust van de Westerschelde). In het totaal kwam ik uiteindelijk op bijna 170 km. Het eerste gedeelte reed ik samen met de groep tegen een rustig tempo. Omdat ik 's middags op tijd thuis wou zijn, had ik op voorhand besloten om in Breskens onmiddellijk rechtsomkeer te maken en alleen naar huis te rijden. Sowieso tegen een iets sneller tempo. Dat iets sneller werd uiteindelijk veel sneller. Na enkele kilometers kwam ik terecht in een groepje met negen. Een hele tijd kon ik me goed in het wiel nestelen van iemand die er echt wel stevig de pees op legde. Uiteindelijk was ik dan ook zelf op kop gesukkeld. En dan komt natuurlijk het alom gekende wielertoeristeninstinct naar boven: gas open en we zullen wel zien wie er volgt ;-) Gezien het minder aantal kilometers dat ik dit jaar in de benen had, ging het beter dan verwacht. Hoe langer de rit duurde, hoe beter het ging. Na 140 km in tegenwind nog 34-35 km/h halen en als de wind effe mee zat boven de 40 km/h geraken, dat gaf echt wel een super gevoel. Tot mijn grote verbazing bleef van de groep uiteindelijk nog vijf, dan nog drie en uiteindelijk alleen ikzelf over. Ha! Eigen schuld dikke bult! Ik moet wel toegeven dat ik uiteindelijk zelf ook choco thuis gekomen ben. Serieus choco. Mmmm ... net wat ik nodig had ... ;-)

20:30 Gepost door Hank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Gelukkig... ... kan je je daar nog wat in uitleven. Knappe training. Ik vrees dat de eeltlaag op mij achterste niet dik genoeg zou zijn om het zo lang uit te houden op de fiets ;-)

Gepost door: Wim | 11-08-08

Wachten op betere tijden Het leven van een sporter gaat niet altijd van een leien dakje hé. Ik ken dat gevoel. Rustig in beweging blijven op de fiets, dat lopen komt wel terug, maar tja, nu moet je der wel effe door. Succes!

Gepost door: Dave Van Hemeldonck | 13-08-08

De commentaren zijn gesloten.